Revolucija bo!

Sreda, 1. april 2009

Bolj ko se propad Istrabenza dan za dnem vrti po medijih, bolj je jasno, da se politika izogiba dajanju kakršnihkoli izjav o tem tajkunu. Neverjetno! Slovenski politiki so pripravljeni v nedogled premlevati vprašanje o izbrisanih, niti eden pa ne pokomentira izjave samega Igor Bavčarja, da je to bila napaka. Medtem ko se Pahor s svojo koalicijo ubada z Ruplom, ne da bi ga preprosto nagnal iz diplomacije, pa tajkuni uničujejo milijardna premoženja.

Ne gre zgolj za Istrabenz in posledično primorsko gospodarstvo, gre tudi za vlogo slovenskih bank, Banke Slovenije, nadzornih inštitucij … Pri vseh teh peripetijah, ki jih vsak dan prebiramo, ta molk slovenske politike govori sam zase. Za propad Istrabenza so po svoje krivi politiki, ki tudi danes ne znajo spisati zakona, ki bi takšno ravnanje preprečil — naprimer prepoved zastavljanja bodočih delnic za kredit v bankah. V okolju, kjer je to nekaj normalnega, tiči največje socialno nezadovoljstvo v Sloveniji. In to bo slej ko prej prišlo na dan, verjetno v naslednjih letih. Komentarji na blogih, pod članki, na forumih so si enotni: Igorja Bavčarja vidijo za rešetkami z zaplenjenim premoženjem. Nič več in nič manj.

Ali lahko politika minimalizira dogajanje okoli Istrabenza in nič ne ukrepa? Verjetno lahko. Toda zavedati se mora, da bolj ko se kriza poglablja, bolj verjetno je, da bo počilo. Ljudje niso pripravljeni v nedogled zategovati pasov, predvsem če ne vidijo svetlobe na koncu tunela. A to svetlobo zakriva Bavčarjev gromozanski dolg. Četudi odnese célo glavo in se mu nič ne zgodi, se mora politika zavedati, da praktično za vsakim vogalom preži tajkun. Samo vprašanje časa je, kdaj bo narod rekel dovolj in se preprosto uprl temu početju. Kriza bo po vseh kazalcih dolgotrajna. Igrati se z občutkom za pravičnost je lahko silno nevarno. Tako za Janšo, Bavčarja, Golobiča, Pahorja, Jelinčiča, Podobnika. Narod lahko ugotovi, da politika ni sposobna uravnavati temeljnih odnosov v družbi — in potem bo revolucija v zraku.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 1. April, 2009 ob 22:54 v kategoriji miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

30 komentarjev na “Revolucija bo!”

 1. Rado Rado pravi:

  Andrej,
  a še nisi zasledil? Med vrsticami slišim in berem tudi komentarje, da je Bavčar predvsem imel smolo. Da je za njegov propad kriv predvsem ameriški krizni val.

  Da navsezadnje njegov dolg kljub vsemu ni tako velik, še posebej če od njega odšteješ dobičke, ki jih je izkazoval v prejšnjih letih. Kot je danes dejal Toplak v Odmevih, da bi potemtakem njegov dolg znašal celo pod sto milijoni.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Celo pod sto? Je to malo? Mar ni dobra firma tista, ki ima dobička nad 100 in dolga 0?

 3. Žogca pravi:

  Bogsigavedi, kaj vse ve Bavčar o tistih, ki tako modro molčijo. Gospoda politiki izkoristijo vsako priložnost, da zbirajo volilne glasove in hej, zdaj bi se jih dalo ogromno zbrati s tem, da javno obsodiš Bavčarja. Ampak ne, nič se ne zgodi. Veliko preveč oni vedo drug o drugem. In če bi zdaj XY povedal kaj o Bavčarju, bi jutri lahko Bavčar povedal, kako je XY, na primer, prodajal orožje. Zato vsi modro molčijo, račun bomo pa tako ali tako dobili mi.

 4. Žogca pravi:

  Dokler tisti, ki imajo, ne bodo nehali imeti in tako začeli razumeti tiste, ki nimajo, iz revolucije ne bo nič.

  Naslednji komentar sem danes zasledila na enem forumu …
  —————————————
  Zakaj bi stavkala. Kaj pa nam je groznega?

  Imamo 8-urni delavnik, plačani porodniški in celo očetovski dopust, mamice majhnih otrok po želji tudi krajši delovnik.

  Imamo kakovostne vrtce in šole za naše otroke, vsi otroci imajo dostop tudi do univerzitetne izobrazbe (ni šolnin).

  Večinoma imamo solidne plače, ki nam omogočajo vsaj vsakoletni dopust na morju. Brezposelni prejemajo socialno denarno pomoč, za dopust revnih otrok imamo kolonije. Imamo otroške dodatke. Imamo vsem dostopno zdravstvo, ki je razmeroma kakovostno.

  Imamo tudi visoke penzije glede na odstotek plače (najboljšega povprečja 10-ih let).

  Hmmm. Kaj še imamo?

  Ja, polne riti vsega.

  In česa nimamo?

  Razsodnosti, kdaj je dovolj.
  In pameti, da bi dojeli, da je vse to treba plačati. Z lastnim delom, seveda.
  —————————————-
  Skratka, po njenem smo samo neskromni. Ko bodo začeli tudi v JU odpuščati, bo mogoče razmišljala drugače in se ji bodo začele tresti hlače.

 5. medek pravi:

  V Londonu so Banke zazidali in “zazidali”.

  So preveč “prosto zidali.”

 6. dahvor pravi:

  …podpiram Delovce iz mip/a…slišim, da bodo s komandosi uleteli in u firmi, ki je kri prelivala, bo kri tekla … 13 tisoč in pol milj daleč, in 566 ft visoko, sem to slišal iz slovenske tv-ljudske…Gospod Andrej, plačuješ davke držauci, ki si jo je par družin razdelilo…Slovenc je trenutno vreden Nič…če glih ni član ali služabnik ali suženj, hlapec…tem družinam – zato in samo zato se vpije, da je družina, kakršna je, sveta…glih, po tragediji v Sežani, razmišljam kaj vse se za družinami iz njenih zgodovin vleče … in spet ugotavlam, da čist vse se vrača, da se poplača – hudo drži… alkohol je pa rdeča nit.

 7. dahvor pravi:

  …in revolucionarno bo -obrat se bo obrnil, zmrdnil-če se bo pazilo, kako raste in cveti, v zemlji, katero se je preoralo, plodove pobralo, bo mnogo manj treba plevela plet, ker če se med rastjo pazi, plevel zgine, ko so plodovi, ga več ni…vsak vrtnar ve -ko se pridelek pobere, pa se plevelu pusti, da raste…vse ima pravico do življenja…še otroci norih staršev.
  Norost se da prfektno skrivat- skrivat, se da odlično naučit, samo motiviran je treba malo bit…toda noben igralec ni na odru vedno in samo perfekten.

 8. dahvor pravi:

  …in poslušaj ton in glas j.j., ki je v parlamentu in pred in okoli včeraj ali danes nastopu – sem takoj ugasnu, ker me je stašno in grozno strah postalo – ko sem izraz na obrazu videl.

 9. (jm) pravi:

  Ali lahko Andrej Košak konkretno napiše česa obtožuje Igorja Bavčarja ali ostalih, ki jih ima za krive. Ne more!

  Ali se Andrej Košak lahko udeleži revolucije? Lahko. Iz mehkega fotelja nekje v tujini. Če en salonski levičar pač.

 10. NoMercy pravi:

  Hja – tajkuni so “naši”
  izbrisani pa “ne-naši”.
  Ta shema je bila popularna v Nembiji v 1930_ih.

 11. kinkitone kinkitone pravi:

  Jaz sem za naše.

 12. lala pravi:

  Folk jaz sem takoj za revolucijo, vendar ne v pravem pomenu besede, nujno rabimo revolucijo bančnega sistema, ok. pa še mal popucat, v državnem aparatu, pa mal tajkunov!!!

 13. zlati13 pravi:

  DNE 27. APRILA 2009 OB 5 MINUT PRED 12 URO PRED PARLAMENTOM
  ORGANIZIRA DRUŠTVO-GIBANJE OPS OSVEŠČENIH PREBIVALCEV SLOVENIJE SHOD VSEH DOMOLJUBOV.
  VABLJENI V ČIM VEČJEM ŠTEVILU IN OKOPIRAJMO LJUBLANO, KOT JO JE NEKOČ OKUPATOR. NAREDIMO ŽIVI OBROČ OKROG PRESTOLNICE. IN POVEJMO POLITIKOM, DA IMAMO VSEH NJIHOVIH NEUMNOSTI DOVOLJ.
  POŠLJITE SVOJIM ZNANCEM IN PRIJATELJEM.

 14. Žogca pravi:

  Žal je razmišljanje res takšno. Pri mnogih.
  —————————-
  Hja – tajkuni so “naši”
  izbrisani pa “ne-naši”.

 15. MM pravi:

  Lpo je imeti žrtveno jagnje. Me prav zanima kdo bi to bil že nebi bilo Bavčarja. O Šrotu je kar naenkrat vse potihnilo :)

 16. osamosvojitelj pravi:

  Politično (preko medijev) se Bavčarja lahko lotijo kalibri iz desnega bloka, ostali pa lahko samo gledajo. Igor (vsaj zaenkrat tako kaže) ni kršil nobenih zakonov, nadzorniki so se pa z njegovim delom strinjali. Nič pa se ne govori o lastninjenju, morda je pa tam kaj kaznivega.

 17. EnXeN pravi:

  Slovenija odrašča. Občasne deviacije so v puberteti nekaj povsem običajnega. Vseeno pa upam, da se v času zorenja ne zapu(f)ha preveč in da bo mama Evropa s Slovenci še naprej stroga, poštena in čuječa. Kolikor je, sama prostitutka in mačeha, sploh lahko.

  Revolucija? V Sloveniji? V rovu Barbara si oglej, kaj je narod, ki se je v dolgih stoletjih perverzno zverziral v tlačenju lastnih čustev, da bi ugajal tlačiteljem, sposoben storiti, ko ga nekdo tako dolgo gnjavi, da se mu strga film. Leti vse povprek … Ne hvala in bogvari!

 18. tecnoba pravi:

  društvo osveščenih prebivalcev slovenije… ne me basat… kdo vam dela pr. takoj ga odpustiti!

 19. angel pravi:

  Na teh straneh sem se že oglašal, pa mislim, da nisem bil uspešen. Ves čas sem povdarjal, da imamo Slovenci oprane možgane in da pred nami ni lepe prihodnosti. Vsaj tako dolgo ne, dokler ne bomo rsnično preuredili podstrešje.
  Pred devetnajstimi leti naj bi stopili v demokracijo. Takrat je komunistična partija navidezno zapustila oblast, v resnici pa je zadržala temeljne vzvode oblasti, to je finančni sistem, šolstvo, sodstvo in v veliki meri policijo.
  Kučan, Drnovšek, falanga LDS in bivši komunisti so ves čas vladali.
  Demos je podlegel prebujenim komunistom, ki so menjali kožo in postali LDS zeleni, Bajukovo kratko vlado so dobesedno sesekljali, tudi Janšo kot velikega stratega so odnesli s prevaro.
  Sedaj pa prihaja ura resnice. Kriminal, ki je postal legalen in vrlina, prihaja na dan.
  Prevarani volilci pa odhajajo na cesto in v rdeči križ po hrano.
  Prav jim je in mora jih biti čim več, tako da bodo spoznali, kdo jim stroji kožo.
  Lepi Pahor in zlatousti Golobič in “poštena” Kresalova.
  Sedaj gre zares. Zadolženi so biviš komunisti in njihovi naraščajniki, ki bodo zgubljali podjetje za podjetjem, vmes pa na cesto vrgli na tisoče lahkovernih delavcev.
  Še pomnite tovariši, kaj ste slišali pred volitvami. Kje so sedaj obljube?

 20. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Angel

  Bavčar je prevzemal Istrabenz in se zadolževal v času Janše? Kaj praviš na to? Je pa res, da če koalicija ne bo sankcionirala razne Bavčarje in Šrote lahko sledijo socialni nemiri in prave demonstracije. Takrat bo pa vroče.

 21. lala pravi:

  ANDREJ žadolževali so se že v JJvih cajtih, samo kdo je pa kredite odobraval, vidiš zelo nazoren primer je tale, ki je odkorakal z NLBja z miljončkom, v 12 letih LDSa so svoje ljudi naštimal popolnoma povsod, zato da bi za to bil kriv JJ je smešno!!

  ANGEL: komentar na mestu, a kaj ko ljudje vsakokrat nasedajo ljudem, ki jim lažejo 20 let!!

 22. vaba pravi:

  Ministrica je javno objavila, da je po sodni praksi zahtevek za povračilo škode, ki je posameznikom nastala z “nezakonitim” “izbrisom”, obsojen na zastaranje.
  Gre za ponoven dokaz ponigljavega sprenevedanja, s katerim nekomu govoriš, da so mu kršene človekove pravice, istočasno pa že kalkuliraš, kako iz takih pravic izhajajočih zahtevkov nebi poravnal.
  Vsa igra pa je namenjena črnitvi človekoljubnosti pomladne opcije, ki je sedanjo državo omogočila. Mladi komunistični ekspert Juri je našo državo primerjal z državo nacizma in fašizma, pozabil pa jo je primerjati z državo komunizma, od katere je na vsak način boljša.
  Bivši komunisti so odkrili, kako kupiti volilce, da to ni neposredno vidno iz proračunskih postavk. Neposredne terjatve bodo zastarale. Dobili pa bomo nove državljane, tudi take, ki so bili agresorji na našo državo. Bivši komunisti jih hočejo že vnaprej imeti na svoji strani. Zato na račun državljanov omogočajo nastanek nove, raznarodovalne strukture.

 23. angel pravi:

  G. Košak!
  Z odgovorom na mojo repliko ste dokazali, da imate tudi vi oprane možgane in da niste sposobni lastnega mišljenja, temveč posnemate parole, ki jih trobi komunistični agit prop.
  Ker vas daje amnezija, tako kot večino komunistov vam naj spomin obudim s sledečim: Koper je bil dolgoletna trdnjava Milana Kučana, kjer se je lahko zanesel na zanesljive kadre kot so Bruno Korelič, Janko Kosmina in še več podobnih primerkov.
  Ti so trdno spodkopavali vse demokratične ideje, kot levi so se npr. borili proti ustavni ureditvi novih občin, projektu, ki je eden najuspešnejših v novi slovenski državi.
  Kosmini je uspelo, Koreliču pa ne, da je pričel odvijati klopčič napol kriminalnega lastninjenja Istrabenza.Da je zanesljiv kader,ki mu je svetla preteklost to omogočila je jasno. Sam ni mogel projekta izvesti do konca, zato si je pridobil Bavčarja, ki izhaja iz istega gnezda, le da je nekoliko mlajša generacija.
  Ta povzpetnik, se je hotel polastiti velikega bogastva. Nihče ga ni mogel ovirati, saj se posvečenih ljudi v Sloveniji ne sme kritizirati.
  Takšni in le ti imajo dostop do kreditov najvišje kategorije v bankah in tako je vrli in težki Bavčar zajemal z največjo žlico.
  Že prej sem omenil, da si je komunistična klika povsem podredila finančni sistem in Bavčarju ter Kosmini ni bilo težko najeti kredite s katerimi sta želela olastniniti Istrabenz.
  Ali bi vam bilo to omogočeno? meni ne, ker ne sodim v to kliko!
  Ob koncu pa sporočite ljudstvu, kakšen vpliv pa je imel JJ na finančni sistem med svojim vladanjem?

 24. butalec pravi:

  Za SDS angele nekaj lastnega razmišljanja brez opranih možganov. Ob osamosvojitvi so brez da bi me vprašali zamenjali tudi socializem za kapitalizem. Čeprav sem veteran vojne za Slovenijo me je do danes ta njihova zamenjava pripeljala iz normalnega življenja na zavod za zaposlovanje in moral sem prodati vse kar sem si v prejšnjem sistemu ustvaril kajti nisem imel sredstev niti za življenje kaj šele da bi lahko vzdrževal hišo , ki sem jo zgradil z lastnimi rokami. Otroci so s težavo sicer zaključili fakulteto, po diplomi pa so zopet na mojem bremenu, saj ne morejo več delati preko študentskega servisa, ker so za delodajalca predragi. Na poceni dopust , ki sem si ga prej lahko privoščil ne morem več……. Kot vse kaže je moja perspektiva prehrana na RK Slovenije, oblačil me bo karitas za žepnino pa delo na črno, dokler bo še delovala siva ekonomija. Imam prav vse razloge da obožujem angele sedanjega časa in pljuvam po hudičih iz prejšnjega obdobja. Toliko v razmislek vsem, ki še nimajo opranih možganov. Tako izgleda druga Švica za mnoge butalce, ki so se zanjo borili. To sicer ni resnica ampak komunistični Agit prop!

 25. lala pravi:

  Butalec:

  Zaradi situacije v katero si padel ti in še tisoči globoko sočustvujem, moraš pa se zavedat, da za sedanje stanje niso odgovorni tisti, ki so nas pripeljali v nov sistem, in takoj za tem popušili v borbi za oblast, nasledili pa so jih tisti, ki so lagali enako dobro v prejšnem sistemu, tako kot tudi 12 let v sedanjem, ljudje pa jim vedno znova nasedate in verjamete kot vodljive ovčice!

 26. butalec pravi:

  LALA

  V nov sistem so nas pripeljali osamosvojitelji. Tudi če drži tvoja teza , da so popušili v boju za oblast, pa nikakor niso popušili v boju za kapital. Od trgovanja z orožjem, do Merkatorja in sedaj Patrije ter Istrabenza in Interevrope so udeleženi osamosvojitelji ne glede na strankarsko pripadnost, saj jim politika služi samo zato da sami obogatijo. Da pa lahko bogatijo morajo pač biti v oblastnih strukturah , ne glede na to ali v koaliciji ali v opoziciji. Takrat ko so v koaliciji pa seveda to svojo aktivnost izvajajo lahko bolj intenzivno. Med ovce pa ne štej mene in razmisli o svoji vodljivosti.

 27. lala pravi:

  Nasplošno, bi se s tabo lahko strinjal, so res zdavnaj pogruntali kako nas lahko nategujejo, bistvene razlike med njimi res ni, vendar ko je struktura v opoziciji ne more postavljati svojih na položaje, zato ni presenetljivo, če so vsi tranzicijski taikuni tako ali drugače povezani z LDS in SD, nekaj sicer tudi SLS, kar pa se tiče odkupov v prejšnem mandatu, se mormo pa vprašat, kako so ti ljudje prišli do tolikega premoženja, da so jim banke zaupale in dale kredite, ker moreš vseeno zato da dobiš kredit nekaj pokazati, in komu so ti ljudje v teh bankah blizu! Verjemi ovčica pa tudi sam že kakih 15 let nisem, ker je njihova igra pač preveč očitna in zato mojega glasu na volitvah ne vidijo!

 28. angel pravi:

  Lala in butec!
  Oba sta v bistvu butca, saj imata oprane možgane. Sistem v katerm živita, vama ni omogočilsvobodnega razmišljanja. Naučili so vaju papagajščine. Ponavljanja nedokazljivih aksiomov. Povedal sem in sedaj ponavljam, prpoadla partija si je po sestopu iz oblasi zadržala finančni sistem, sodstvo, šolstvo agitprop-novinarstvo in to je dovolj za obvladovanje vseh butcev.

 29. butalec pravi:

  Raje sem butec z opranimi možgani kot angel z USRANIMI!

 30. Butland Vukojebina pravi:

  Pizda!?
  Who fuck is that clown!?
  Alredy at home… Janez…
  20 feet underground

  5 do 12 pa je fejst termin …

  Bo tudi pristojnim organo podano za 18 let “javno-anonimnih” kazenskih ovadb…
  VELEIZDAJA, TRANZICIJSKO HUDODELSTVO, TRANZICIJSKI GENOCID …
  Bo kdo pd pristojnih organov kaj odgovarjal za nepregon organiziranega kriminala skozi vso tranzicijo…

  Če rabte diplomiranega pravnika se javim…

  Preambula USTAVE RS str. 5
  ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in se v njej hudo kršijo človekove pravice, … HA,HA,HA

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !