Bavčarjeva milijarda

Torek, 24. marec 2009

Približno toliko evrov znaša Istrabenzov dolg bankam. Številka je za Slovenijo gromozanska in nepredstavljiva, saj pomeni devetino državnega budgeta. Vsi vpleteni se bolj ali manj pogajajo in molčijo. Edini, ki je užaljeno odstopil, je predsednik nazdornega sveta Istrabenza, ki se sedaj kaže kot nedolžen fantek, ki so ga prevarali. Halo?!

Pa koga farba ta gospod Kosmina? Kot nadzornik bi lahko že zdavnaj odstavil Bavčarja in preprečil uničevanje Istrabenza, pa je le mirno opazoval, kako ta vedno bolj tone. Delnice Istrabenza namreč padajo že leto in pol in sicer z dobrih 140 evrov na borih devet! Si predstavljate?! Sprašujem se, kje je meja, ko nadzornik ugotovi, da uprava dela slabo in uničuje podjetje?

Kosmina je leto in pol opazoval padanje delnice in ni storil nič. Iz medijev je izvedel, da naj bi Bavčar podjetje olastninil. Očitno je soglašal vsakič, ko se je Igor Bavčar zadolžil za kakih sto milijonov evrov. Kako lahko gospod kar odstopi in se dela užaljenega, ko pa očitno ni bil sposoben treznega razmisleka ves čas svojega nadzorovanja? Film mu je počil šele ob prodaji koprske marine, na katero je emocionalno vezan. Niti najmanj ga ni prizadelo, ko je Bavčar prodajal črpalke. Verjetno ni bil niti malo prizadet, ko je gledal recimo združevanje Droge in Kolinske in pri tem spregledal, da delavci ob tej “sinergiji“ izgubljajo posel. Niti najmanj ga ni ganilo, ko je Bavčar taisto Drogo Kolinsko poskušal prodati komurkoli. Ne, gospodu Kosmini je srce počilo, ko je Bavčar za štiri milijone evrov prodal marino!

Zdaj pa obrnimo logiko. Kosmina je s svojim premoženjem garantiral, da bo uspešno nadzoroval Igorja Bavčarja. Sprašujem se, kdo se bo usedel na premoženje gospoda Kosmine in zahteval poplačilo za njegovo neuspešno nadzorovanje finančnega holdinga.

Še slabše je, da noben delničar ni že doslej tožil gospoda Kosmino, ki je vendarle na vsakem sestanku nadzornega sveta mirno požegnal vsako, še tako čudno idejo Igorja Bavčarja.

Predstavljajte si, da prijatelju posodite denar in da za njegov dolg garantira njegov brat. Ker ne more poplačati dolga, se obrnete na brata in zahtevate, da ga poravna on. Če tega ne more, se usedete na njegovo premoženje. Nič bolj logičnega, mar ne? Tako delujejo vse banke na svetu. Toda poglejte ta obrat, ki je očitno slovenski unikum. Čeprav veste, da prijatelj ne more vrniti dolga, da brat nima bog ve koliko premoženja in da je dolg večji kot premoženje obeh skupaj, mu še vedno odobrite kredit. Na kaj lahko računate? Na čudež, da bo bratoma uspelo zadeti na loteriji? Tako so ravnale slovenske banke, ki so kljub astronomskemu in še naraščajočemu dolgu Istrabenzu še kar naprej odobravale kredite.

Hvala bogu, da je prišla streznjujoča kriza. Ta monopoly bi lahko trajal še kar nekaj časa in nikome ništa, le dolg bi še bolj naraščal. Do kod? Sprašujem se, kam pelje ta sistem, če nihče za nič ne odgovarja, če država ni sposobna nadzirati (lastnih) bank z nezavarovanimi krediti. NLB je še pred štirinajstimi dnevi reprogramirala dolg enemu od lastnikov Istrabenza, gospodu Valantu in njegovi NFD. Politika pa kar molči in čaka kaj bo. Ne zaveda se, da lahko Istrabenz ob morebitnem stečaju mirno kupi prvi Italijan, ki pride mimo, in tako rekoč polovica primorskega gospodarstva bo v tujih rokah. Kar so gradile generacije, bo odšlo za vekomaj.

Na koncu pa se naj vprašam: kaj se bo zgodilo Igorju Bavčarju in gospodom, ki so zafurali takšno premoženje? Bomo tako kot gospod Kosmina mirno gledali in se čudili? Kako dolgo še?

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 24. Marec, 2009 ob 10:25 v kategoriji miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

47 komentarjev na “Bavčarjeva milijarda”

 1. NordStar pravi:

  Metek v čelo – sicer bistveno ne pomaga, je pa lahko opozorilo drugim.

 2. NordStar pravi:

  Zgoraj sem se seveda šalil. To je pač prva asociacija na take novice, ki ta čas pogosto pridejo na površje. Spomnim se, da sem imel Bavčarja za sposobnega managerja. Njegova firma je cvetela. Zdaj vidim, da je drek na njivi bolj koristen od njega. Dobiš denar na banki, kupiš firmo, jo prodaš itd. To bi znala vsaka branjevka na trgu. OK ostajam pri prvem komentarju.

 3. Pris Pris pravi:

  Bavčar nikoli ni bil sposoben manager. V šape je dobil dobro stoječe podjetje, ki pa ga je z razprodajo dobičkonosnih dejavnosti (črpalke), brezglavim spuščanjem v neznano (turizem), nespametnimi investicijami in podtalnim lastninjenjem zafural do konca, zraven pa je ogrozil verjetno ne le primorskega gospodarstva, ampak tudi bančni sistem celotne države.

 4. Žogca pravi:

  Zakaj imamo v Sloveniji zapore???

 5. (jm) pravi:

  “Na koncu pa se naj vprašam: kaj se bo zgodilo Igorju Bavčarju in gospodom, ki so zafurali takšno premoženje?”

  KOMU so gospodje zafurali premoženje?

 6. kinkitone kinkitone pravi:

  Sam’ na guob’c!

 7. multipraktik multipraktik pravi:

  Žal je tako. Koliko časa bomo še mirno gledali vse to? Kje so sedaj institucije, ki bi ukrepale? Ah, seveda. VSak, ki bo pomagal bo imel koristi potem. Roka roka umije. In kdo kroji usodo Slovenije? Politiki, ki jih hočeš nočeš izvolimo. In četudi bojkotiramo volitve, bodo še vedno določeni politiki prišli notri.

 8. maja pravi:

  V stečaj, gospodom pobrat premoženje in skrajni čas, da vidimo koga sedet tudi v novem koprskem zaporu…..

 9. Pika Blogavička pravi:

  Če ima Pris prav potem je lahko iskanja ali pričakovanja slovenskega Enrona pravzaprav konec.

 10. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Jm

  Verjetno ni Istrabenz zrasel sam od sebe. Cela kopica malih delničarjev je lastnikov, pa še vedno državni Petrol, pa LB, ki je še vedno v rokah države. Bavčar je zafural precej tudi davkoplačevalskega denarja. Torej našega. Da ne govorimo o posledicah za primorsko gospodarstvo. Preberi si v današnjem Delu usodo Leka. Sramota.

 11. (jm) pravi:

  Andrej Košak – get over it. Naj oškodovani lastniki pribijejo Bavčarja na križ. Ampak edino oni so upravičeni do tega.

  Moj vidik: http://politicniblog.blogspot.com/2009/03/istrabenz-unicredit-in-drzava.html

 12. Žogca pravi:

  “Bavčar je zafural precej tudi davkoplačevalskega denarja. Torej našega.”

  Tako je!!!!!!!

 13. (jm) pravi:

  No dejmo malce bolj konkretno. Katerega davkoplačevalskega denarja?

 14. Johanson pravi:

  Buahaha. In Bavčar je bill tako pameten, da je to vse sam, ane?

 15. david.pelko pravi:

  To, kar ti zdaj pišeš sem jaz tulil že eno leto nazaj po tem blogovju. Pa ste se mi vsi s MC-jem na čelu režali …..

  In ti, ki se takole ob določenih dogodkih družiš s Kresalovo, sprašuješ, kako da so banke še kar dajale kredite? A še nisi slišal za zveze in poznanstva, rdeče lobije… (za besedo rdeče se ne sekiraj, nisem mislil komunizma kot takega, hehe)….

 16. NoMercy pravi:

  @ AK: a toliko zbudil si se že, da bi slišal “dobro jutro” :)
  eh … pojma nimaš — kar še eno rundo odspančkaj

 17. Pris Pris pravi:

  @Johanson:
  Jasno, da Bavčar tega ni naredil sam. Za njim so trdno stali mnogi, tudi Kosmina, ki sedaj nekaj “glumi”.

  @David:
  Na Obali se o tej temi govori že dolgo, bistveno dlje od tvojega udejstvovanja na blogovju. Seveda pa se v smislu kazenskega pregona zopet ne bo naredilo nič. Gre bolj za sistemsko napako, ki se vleče že od vekomaj, kot pa za osebno odgovornost vsakokratnega notranjega ministra oz. direktorja policije. Žal ne levi ne desni niso izkazali dovolj politične volje, da bi se kakrkoli spremenilo, v tem trenutku pa so tako ali tako do vratu v govnu in večino aktivnosti posvečajo gašenju požara, ne pa iskanju njegovih vzrokov.

 18. ElQ pravi:

  drži se raje filmanja :(
  ekonomija in gospodarstvo ti je španska vas, dobra le toliko, da ti iz korita kapne kkšen cekin ;)

  naj ponovim: Katerega davkoplačevalskega denarja? :)

 19. Tibor Jablonsky pravi:

  z žlico jetra spraskat. Ta pivsko.

 20. Himen pravi:

  Kosak drzi se filma in ne blebetaj neumnosti. Bavcar je zadevo kupil, kako je kupil ni vazno ker je pravno povsem neoporecno! Scat je peljal vse debile in nategnil doticnega zafukanega slovenca z velefrazo nacionalni interes.

  Sicer pa imata veliko skupnega. Povezava med filmarjem in Filmskim skladom ter Bavcarjem in bankami je primerljiva. Ampak banke niso proracun.

 21. Jean Tonic pravi:

  Ja, in ko se bo enega lepega dne kakšen od naših sodržavljanov, ki ima to srečo, da dobi 400 EUR plače za dva meseca nazaj, odločil, da on pa ne bo v tipični slovenski samomorilski maniri svojega besa usmeril vase, ampak raje kam navzven, in se bo v fabriko/trgovino/pisarno odpravil z enim velikim šmajserjem ter odprl malce ognja na šefe, se bomo pa vsi spraševali in vili roke v nebo, kaj se je zgodilo, medtem ko bodo sosedje za 24kur zatrjevali, da on je bil pa vedno tako miren…

  Res je hecno, da ob vseh teh pizdarijah še nobenemu ni počil film… Verjetno smo res rojeni za hlapce. Kakor pravi odlični N’Toko:

  “Kadar ne skačejo, Slovenci klečijo!”

 22. dermn pravi:

  Slovenija=Banana republika

 23. Žogca pravi:

  Zdaj na teveju omenjajo kazensko ovadbo. ;-)

 24. simonarebolj simonarebolj pravi:

  “Niti najmanj ga ni prizadelo, ko je Bavčar prodajal črpalke.”

  Še huje. Kosmina se zdaj celo hvali, kako je bil mnenja, da je prodaja črpalk pot k pogrebu, kar naj bi celo izrazil, a je vseeno, kot ostali nadzorni, glasoval za prodajo. Torej je bil, heh, samo previdno kolegialen in raje skrbel za svojo blazinco pod ritjo. Verjetno tudi zato, da ne bi imel kakšnih morebitnih težav v stilu, da dela zgago in potem morda ne bi imel več tako ugodne pozicije, če bi ga požrle hijene. Danes bi morda prodajal burek, a bi lahko rekel, da je odigral takrat častno vlogo … hehe … To sta dve viži tako tipičnega scenarija pri Slovencih na vseh področjih. Izbira med dvema opcijama. Postat časten in dostojanstven skegljanec, ki ti po potresu ali celo smrti postavijo spomenik, ali pa tulit v rog z diletantsko “mafijo”.

  @Žogca:
  “Zakaj imamo v Sloveniji zapore???”

  Predvsem zato, da notri trpamo džankije, ki gredo čez rob in si ne morejo privoščit urnebesno dragega zdravljenja v kakšni učinkoviti komuni po svetu. Pa tudi za kakšnega, ki faše visoko “vzgojno” kazen za krajo cedevite, da se bo notri zamislil in podučil, kako se ne splača krast za majhno ceno.

 25. lipar pravi:

  Himen pravi:
  “Ampak banke niso proracun.”

  Seveda niso proračun. Kdo pa ponavadi pomaga velikim firmam ko zaidejo v škripce ? Kaj pa če bi kakšna državna banka zašla v škripce zaradi neizplačanega tako velikega dolga. Kdo bi dal finančno injekcijo za ponoven zagon, a, papež verjetno ne, kajneda ?

 26. butalec pravi:

  Zdi se mi, da se v butalah veliko preveč ukvarjamo z Bavčarjem. Ne vem zakaj je to treba? Gospod Bavčar je vstopil v politiko kot predsednik odbora za človekove pravice, ko je reševal kožo Janezu Janši in ga s pomočjo množic spravil iz zapora. Takoj za tem je pozabil na človekove pravice in mirne duše največ pripomogel k izbrisu okoli 25 000 ljudi iz registra stalnega prebivalstva in jih oropal celo človeškega dostojanstva. Po odhodu iz politike si je nagrabil ogromno premoženje in sedaj ga bo pač izgubil. Ne bo več tajkun vendar pa bo ostal bogatun, če ga aktualna oblast ne bo povprašala po njegovih nečednostih, ki jih je počel in mu pobrala nezakonito pridobljeno premoženje. Vendar se to ne bo zgodilo in tako bo lepo živel do konca življenja in ob prvi priliki, ki se mu bo ponudila bo napravil novo lumparijo. Zato dragi Slovenci ne se sekirat če bo propadel Bavčar, Istrabenz pa bo brez problema prevzel nov “bavčar” in nadaljeval njegovo delo. To pa je problem!!!!!

 27. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  dobro spisano.

 28. Veteran pravi:

  Zakaj tako negativno pišete o legendi slovenske osamosvojitve?

 29. Žogca pravi:

  “Pa tudi za kakšnega, ki faše visoko “vzgojno” kazen za krajo cedevite, da se bo notri zamislil in podučil, kako se ne splača krast za majhno ceno.”

  :mrgreen:

  Ampak je res, več ukradeš, manj je možnosti, da boš sedel.

 30. Veteran pravi:

  Žogca ti si pa res pametna. Zahtevam, da se letališče v Portorožu preimenuje v Letališče Igorja Bavčarja, v čast njegovim zaslugam pri osamosvojitvi in pri razcvetu slovenskega gospodarstva.

 31. NoMercy pravi:

  Kar se Janezek nauči – to Janez zna :D
  npr. požvižgati se na trenutno veljavno zakonodajo in obligacijska razmerja.

 32. Himen pravi:

  Ce nek delavec dela za 300 ali pa 500 eur in ne dobi placilla je to njegov problem. Imamo sodisca in se znesek iztozi.

 33. nevenka nevenka pravi:

  V našem pravnem sistemu smo nesposobni definirati gospodarski kriminal. Zato se veselo dogaja.

 34. Nataša pravi:

  himen, pa ti si en totalen bizgec. Se vidi, da živiš z več kot 300 evri plače, al te pa še mama futra, ker v nasprotnem primeru bi vedel, da delavec pač ne more živet brez plačila do takrat, ko se bodo slovenska sodišča odločila, da bi plačo moral dobit, saj se te zadeve vlečejo kot kurja čreva…
  Andrej, dober prispevek – kakšen je to manager, če proda edino stvar, po kateri bo vedno povpraševanje in se preusmeri v turizem… Zdaj bodo pa nastradali nedolžni, on bo pa, kot običajno, odnesel celo rit…

 35. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Nataša

  Po mojem bo Petrol sprožil odškodnisko tožbo proti Bavčarju, saj je ta več kot leto nategoval Petrol in ni pustil da bi imel člana v nadzornem svetu. Sicer pa bo ob verjetnem stečaju zavrelo malim delničarjem in bodo oni tožili, saj bodo po vsej verjetnosti ostali brez denarja. Smešno pa je, da politika molči in čaka kaj bo. Stečaj Istrabenza bi lahko tudi sesul ljubljansko borzo.

  Pozabila si, da se Igor spozna tudi na prehrambeno industrijo.

 36. Himen pravi:

  Pizda. Politika nima nic in ne sme imeti nic z neko delnisko druzbo! Ce bo stecaj bo pac stecaj. To se nas ostalih drzavljanov ne tice.

  Problem slovenskega delavca je to da sam sebe ne ceni dovolj in zato ima bedne sindikaliste in delodajalce ki jih nategujejo. Tako to je.

 37. andrej pravi:

  Fantje in dekleta, samo brez panike. V sLOVEniji pravna država odlično deluje. Če bo kakšen majhen podjetnik pozabil oddati kakšen papir AJPES ali DURS (ne da bi slučajno poskušal mimo njih speljati kakšen evro), ga bo država preganjala do smrti in izterjala vsak belič. Pa če bo treba, bo na tem primeru delal 10 ljudi. Naj stane, kar hoče, bomo že pokazali barabi, da živi v pravni državi. Milijarda evrov? Kdo pa se bo ukvarjal s takšnimi malenkostmi? In tako bavčarji gredo naprej, ovčke pa blejamo. Spremenilo pa se tako ali tako ne bo nič.

 38. medek pravi:

  Namesto, da bi nam Svinje pustile preorane njive pripravljene za setev, so te Svinje pustile le prazna korita, ki smo jim jih napolnili. za hude čase.

 39. medek pravi:

  … in zdaj lačno krulijo naj jim korita spet napolnemo.

  Bavčar ne izgleda lačen.

 40. Johanson pravi:

  Kar je za nunca, ni za junca.

 41. lordwales pravi:

  Pri nas se lovi kurje tatove.
  Tajkune pa pusti pri miru.
  Dolgove Istrabenza bodo plačevali še naši unuki.

 42. dahvor pravi:

  hehehe … avstroogrska, taljanski fašizem, nemški nacizem, rimokatoliška cerkev, kajvem čigav komunizem…kaj je blo pa še prej se pa tako in tako malo, to je nič, ve-tako, kakor se nič ne ve, kaj bo, ko bo, bodo, bomo zemljo gnojili ali pepelili … aja, vmes je bla še cona A in cona B … tako, da so to vse Primorci preživeli, so po Zakonih Narave morali ratat, se prilagajati, do kaj vem česa, da so preživeli, da so še vedno tu … ko sem zapuščal Primorsko sem prvič jokal, ko sem kam odhajal — in ker tak Zakon Narave velja za vse Živo in Mrtvo … sem drugič jokal-zadnjič-ko sem kam odhajal, ko sem iz Slovenije odletu … naprej kako mi pa meni prilagajanje je delovalo, pa še ne povem, ker se nikoli ne sme povedat vse kar se ve ali na-v želodcu leži…opažam, da najlepša slovenska Dekleta so med delavnimi dekleti…zukrčki…sem gledal…drgače se pa vsakega potovanja zelo veselim…sačuvaj oni deo mene, koji znaš…a tebe čekam celi život, jer neznaš šta ljubav znači … na kratko lutke od krvi i mesa, brez trunke ideje – robot ima programirano domišljijo…čtudentom se meša-še je upanje, da nekaj bo, iz tega.

 43. dahvor pravi:

  …angleško pijančevanje in ameriško kurbanje po trstu in vaseh okoli sem pozabu…nove so pa družeti so pršli klicali … koliko primorskih punc so angleški vojaki odpeljali.

 44. dahvor pravi:

  …da ne bo pomote-uglavnem taljanske krvi in malo, skoraj nič Slovenske.
  in za rešitev vsake krize so potrebne žrtve … da sem osebno krizo rešil, sem taprvo rojstno hišo zapustil-jokal prvič … da sem drugo krizo rešil, sem zapustil Primorsko rodno … da vsem tretjo krizo rešil sem Domovino zapustil-tretjič-konec ni žrtvovanja, da se kaj reši … to noč bom en fuk žrtvoval, da bom po umetnem prostoru letal … no sej umetniki vedno umetni svet ustvarjajo…kar seveda jim je oproščeno-nasprotno zaželjeno…ampak politika si pa tega privoščiti ne sme.

 45. dahvor pravi:

  …naši vnuki ne bodo plačevali nič … eni bodo odšli, drugi se bodo zapili-zadeli-zahipnotizirali, tretji bodo na bolniški, peti v državnih službah, eni bodo imeli bogate dedkote … res ne vidim kdo bo še po takih zgledih delal … kdor bo delal, bo hotel plasčilo, od zgoraj naštetih jih ne zmore toliko…bogati dediči se bodo skrivali, pa še ti so vedno škrt… revščina je dobra, ker te pritiska odreši, na začetku se osamljenega počuti-kar se pa ob vsemogočih spoznanjih-ko je Človek v kurzu ali lačen mu možgani začnejo delat ali pa umrejo-ni kaj balanca loviti več.
  Pa še—Vnukov igor več ne bo zmogu nategovat in za dobit nove fanew je popušu…razen, če ne bo še oni cash flow, ki pravi da teče, za take namene porabu … da ne bi pozabu-dosti na prodaj jih bo vedno, to valda ve, sej se je sam prodal nekolikokrat ali pa prevrednotil…čist vseeno je-če bo se vsedu bo Sloveniji čast rasti začela-će bo se jokal in prosu, da vlada še naprej, bo Sloveniji ugled padal naprej …
  Slovenci bodite usmiljeni – jim hotel palace dajte ali ene toplie-možnost izbire-najet filipince, da jim strežejo in občasno mučijo…in naj naprej svoje peščene sanje v peščena kraljestva spreminjajo … je pa tudi varjanta, da zbere svoje borce in na osvajalski pohod Sveta krene – hanibal je že tako naredu…in vsi Zgodovinski Junaki tudi … kar se seveda danes kot Pravljhice bere … samo, če bi mel Špartanske borce, potem bi blo to simple, tako je pa vse okravateno in vampasto … ne diraj Lava dok spava … gledam kje je kakšen speči Lev, da mu takoj na rep stopim … Lev opravi vse sam-nima psov oboževalcev, ki v njem medija vidijo in ga kličejo in častijo, da opravljajo umazano delo namesto njega…če starost ni modrost je norost … in ta starc bo norc, drgače ne more bit … kam bi pa Svet prišel, če bi tako imenovani bivši komunisti, s željo v Srcu kapitalisti ratat, bili za tako delo, nagrajeni…
  na Dnevniku se mi napaka ni popravla-sem že Dnevnik spet pozabu-samo članek je res za trikrat prebrat.

 46. Luk pravi:

  “Preberi si v današnjem Delu usodo Leka.”
  Brskam po netu in nič ne najdem. Mi lahko poveš kateri članek omenjaš in o čem je govora?

  Hvala.

 47. blitz blitz pravi:

  Andrej, se strinjam od A do Ž. Ja, dogajanje okoli Istrabenza je klasičen primer potapljajoče se ladje, v tem primeru gusarske. Podgane so ja začele zapuščati že pred meseci, prva plavajoča podgana je bil nadzornik Tone Turnšek, nekdanji kapo di Laška banda, ki je novembra 08 odstopil, ker kao ni soglašal s prodajo Droge Kolinske. To, da je Bavčar že prej uničeval živilsko industrijo, denimo tako, da je ukinjal ozirom prodajal sicer majhne, a zdrave brande, ga ni motilo.

  Naslednja bežeča podgana je, kot pravilno ugotavljaš, Kosmina, ki ga skrbi, da tatin sinek več ne bo imel kje privezovati svoje barčice. Tudi njega ni motilo uničenje dela slovenskega gospodarstva, celo ne uničenje podjetja, ki ga je sam pomagal graditi.

  Seveda pa ne Turnšek (ki ga zanimivo prav nič ne moti, da njegov pastorek Schrott preko Mercatorja izsiljuje in izčrpava slovensko živilsko industrijo) ne Kosmina nista svojih dveh pastorkov nastavila kar tako na lepe oči, ampak sem prepričan, da za vsem stojijo predvsem njuni osebni interesi. Zakaj bi sicer ostarela kapota vztrajala v nadzornem svetu in gledala Bavčarjeve čarovnije, ko pa bi si vendar lahko privoščila jahto v koprski marini, dokler sta jo še imela v “lasti”.

  Bavčar je lump in katastrofalno slab manager in prav morbidno je, da se še drži nad vodo, a zgleda, da si je zgradil izjemno varen pristan, saj ga z ene strani varuje njegova matična LDS s Kresalovo in Veselinovičem na čelu, z druge pa stari soborec Janša, ki ob vsem udrihanju čez laškega tajkuna nikoli ni rekel žal besede čez Bavčarja.

  Bavčar je prav patetično oduren, Kosmina in Turnšek pa se mi še desetkrat bolj gabita. Bavčar ima vsaj jajca, česar za njiju ne moremo trditi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !