V jok pa na drevo

Četrtek, 15. november 2007

Tako zveni izjava Janeza Janše, ko grozi, da bo vlada odstopila, ker naj bi bile razmere v Sloveniji nemogoče za delo. Tu se res moramo vprašati: kdo pa je generiral take razmere, ki danes vladajo v Sloveniji? Seveda je prav Janša ves čas samo sproščal, uravnoteževal in generiral izredne razmere, ki so mu tako zelo pisane na kožo. Če se spomnimo vseh njegovih dejanj v zadnjih treh letih, ne vidimo drugega kot sistematičnega podjarmljanja družbenega in kulturnega življenja.

Posebej vztrajno je enega za drugim menjaval vse kadre, ki niso prišli iz njegovega miselnega kroga. Sploh ni bilo važno, ali je človek sposoben ali ne, edino merilo je bilo, da je bil naš. Posebej vpijoč primer je bila nepotrditev Mitje Gasparija za guvernerja Banke Slovenije, čeprav je užival ugled tako domače kot mednarodne javnosti in je Slovenijo pripeljal mirno do prevzema evra. Kadrovski cunami v gospodarstvu je odpihnil praktično vse direktorje, neglede na poslovne rezultate. V medijih je Janša lomastil tako, kot da je edina njihova funkcija, da mu pišejo hvalnice. Število novinarjev, ki so tako ali drugače zapustili od Janše podjarmljene medije, je bilo že tako impozantno, da je enkrat moralo počiti in tudi je. 571 podpisov pač ni mačji kašelj. Njihovo obveščanje mednarodne javnosti je očitno pripeljalo do podobe, ki jo Janša noče videti in se v njej prepoznati. Ta podoba pa je za Janšo kot absolutnega vladarja Slovenije več kot porazna, saj ga bolj kot demokratičnega politika kaže kot avtokrata, ki ni sposoben sprejeti ne kompromisa ne dialoga, kaj šele kritike. Praktično vsak amandma opozicije je bil s strani koalicije preglasovan. Vsa opozorila strokovne javnosti so bila preslišana oziroma odpravljena s sintagmo “tako imenovana stroka”.

Ravno tako se ni oziral na javnomnenjske raziskave, ki so kazale, da mu podpora vedno bolj kopni. Od vseh ministrov njegove vlade bi lahko izpostavil samo Grego Viranta kot sposobnega in neproblematičnega, vsi ostali so čiste kadrovske pomote. Policista Mateta so ustavljale vaške straže, kulturnik Simoniti je blokiral filmsko produkcijo, Bručan je raztreščil zdravstveni sistem, Zver si je nakopal dobrih 70.000 tisoč podpisov nepodpore, Bajuku grozi rekordna inflacija v Evropi, Vezjak telefonari pod psevdonimom v kontaktne odaje in blati politične nasprotnike, Podobnik pa še vedno neuspešno išče prostor za Strojanove. Je treba še več naštevati? Po mojem ne.

Janša lahko danes konča mandat in pokaže vsej Evropi, da ni samo slab premier, temveč tudi porazen državnik, saj se mu za Slovenijo — slaba dva meseca pred predsedovanjem EU — preprosto fučka. Vse obtožbe na račun opozicije so naravnost smešne, saj je bilo iz zgodovine Janševe opozicijske drže jasno, da je ravno on vedno grozil z referendumi, izrednimi razmerami in vsiljevanjem večinskega sistema. Danes pa je jasno, da se boji referenduma o šolski zakonodaji in ignorira 70.000 podpisov šolskih učiteljev. Preostaja mu samo še teorija zarote, v kateri naj bi proti njemu sodelovali vsi; od Gregorja Golobiča, ki je pred slabima dvema mesecema šele ustanovil stranko Zares, do Pahorja, ki je z njim ravnal v rokavicah in poskušal z njim sodelovati pri Partnerstvu za razvoj, pa do “vsemogočnega” Kučana, ki je čisto navaden penzionist in se prav pogosto niti ne oglaša več.

Toda Janša ne more iz svoje kože. Ne zna si priznati, da je preprosto zafural sanje celotne desnice in dokazal le to, da ni sposoben vladanja v demokratičnem okolju. Ta njegova jokava epizoda je zgolj dokaz njegove nezrelosti in paranoičnega uma, ki za vsakim grmom vidi sovražnika, v vsaki kritiki pa delovanje pete kolone, ki si je zastavila samo en cilj — uničiti Janeza Janšo. Danes bi se morala vsa desnica vprašati, kako je vendar mogoče, da je nasedla metodam Janeza Janše in njegovega ideologa g. Petra Jambreka. Kako dolgo se bo pobirala? Verjetno bistveno dlje kot samo naslednji mandat.

Janša je s to grožnjo zgolj odprl možnost, da se umakne s scene. Ali pa morda naivno misli, da bo Pahorja potisnil v kot in ga prisilil v pozicijo novega mandatarja? Strah je tu povsem odveč, saj lahko Pahor s Kresalovo, Golobičem — in če bodo izvoljeni Šroti — vzpostavi čisto navadno tehnično vlado in zaključi enoletni mandat brez velikih pretresov. Glede predsedovanja EU so vse bojazni odveč, saj lahko zaradi izrednega stanja, ki ga je generiral sam Janša, zaprosijo Barosso, da jim posodi za pol leta Potočnika, ki bo brez problema izpeljal predsedovanje. Če pa Janša računa na predčasne volitve, potem to pomeni popoln samomor desnice. Mirno se lahko zgodi, da bo največ glasov pobral Jelinčič, ki pa je tako in tako prikladen za vse možne kombinacije in mu je Janša s podžiganjem nestrpnosti odprl možnosti za nesluten razvoj populizma na Slovenskem.

Bolj žalostna pa bo podoba vseh podpornikov in Janševih aktivistov, saj bodo težko dokazovali, da niso verjeli v mit Janeza Janše in nezmotljivost le tega. Sicer pa bo iz minute v minuto težje ravno Janezu Janši, saj mu tečejo zadnje minute, ne pa njegovim nasprotnikom. Dilema je samo, ali bomo gledali še eno leto mrcvarjenja ali pa bo agonija krajša.

Poslavljata se dva politika: Janez Drnovšek kot uspešen primer politika, ki je presegel ideološke delitve in uspešno vodil več vlad, in Janez Janša, ki je trikrat uničil sanje desnice, prvič s sestrelitvijo Peterletove vlade, drugič s kadrovanjem v Bajukovi vladi in tretjič s podporo Peterletu kot predsedniškemu kandidatu. Slovenska desnica pa se bo končno morala osamosvojiti, ne od Jugoslavije — marveč od Janeza Janše.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 15. November, 2007 ob 10:49 v kategoriji miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

109 komentarjev na “V jok pa na drevo”

 1. kinkitone kinkitone pravi:

  To so laži in potikanja opozicije. Pa 15 let na 50 let podlage. Pa novinarji lažejo. Pa sile iz ozadje. Sram vas bodi!!!

 2. begun pravi:

  Bravo Košak!!!
  Odličen zapis.

 3. Nataša Nataša pravi:

  …pa vse igrače s sabo, pa n’kol več dol!

  :mrgreen:

 4. ikari ikari pravi:

  Klasičen Košak. Tip res noče videt poante.

  Z enim samim udracem je Janša dokazal Kresalki, Jelinčiču, Pahorju IN Drnovškovemu bivšemu svithartu- Golobčku da so kolektivno nesposobni organizirat vlado, če bi ta, BOG-NE-DAJ, padla. Edino kar so vedl povedat vodje “opozicije” je blo točno tole: Bog-ne-daj-da bi-crkn’la-vlada.

  Koga bojo pa pol puval? Sami sebe? To pa že ne. Konec koncev je znamka nesposobnih “oblikovalcev javnega mnenja” to da znajo zatikat nože v hrbet. Ne opazite da nimajo ideje kaj bi počel če neb mel po kom pluvat…. al pa če bi, spet Bog-ne-daj, moral oblikovat vlado.

 5. Dejan Kaloh pravi:

  Andrej, berem te šele nekaj časa (v bistvu – odkar sem odprl svoj blog, 3 mes. nazaj)… kot režiserja te cenim, saj si dal Sloveniji dva zares izvrstna filmska izdelka…, ob tem pa sem ugotovil, da je tvoj janez-go-home-blok ena sama permanentna virtualna kritika Janeza Janše…

  Res ne morem verjeti in tega verjetno ne bom nikoli mogel doumeti, kako je lahko Janez Janša utelešenje prav vseh problemov v Sloveniji. Pa naj gre za inflacijo, za draginjo, za državno kadrovanje, za filmsko produkcijo, za apatičnost ljudi, za ujme, za lepo ali grdo vreme; vse to se pri tebi personificira v lik Janeza Janše. Kot da je Slovenija pred “pomladjo” imela eno samo dolgo, prijetno in breskrbno poletje… in kot da se Slovenija imenuje Janšaland…

 6. Dejan Kaloh pravi:

  (popravek)…brezskrbno poletje… in kot da se Slovenija (že od nekdaj) imenuje Janšaland…

 7. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Halo Dejan

  Ko sem pisal v Žurnal sem povečini udrihal čez Drnovška in njegovo kulturno politiko. Daneč čez Janšo. Ali si že slišal za pojem “kritičen intelektualec ali umetnik”? Pa lep pozdrav.

 8. Zaver pravi:

  Zanimivo je to da Košak kot absolutni in nepopravljivi levičar uči desnico kako naj bo desnica in ji ponuja pokroviteljske nasvete. Saj nebi verječ če nebi prebral. (komaj čakam da se ponovno razglasi za intelektualca)

 9. Štajerski Pero pravi:

  Spet je imel Košak nočne more, a mu je kdo igrače skril?
  Pa kake razmere so v Sloveniji…kaditi ne smeš več?
  Malo ti je novinarska propaganda zlezla pod kožo, ja veš oni so še najboljši mojstri delanja vzdušja v Sloveniji.
  Pa ti res ne razumeš koncepta dandanašnjih medijev, preberi kakšno knjigo o njih. Drugače pa pojdi mal po Charlottenburgu al pa kjerkoli že si al karkoli imate tam gori in si prižgi kak cigaret.
  Ker na tak način izpadeš največji jokavec ti .

 10. titania pravi:

  Meni je pa zanimivo, da (očitno) sami desničarji berejo Košaka in seveda potem pljuvajo po njem. Kaj je to drugega kot “sindrom Janša”, ki so se ga očitno naučili, ko je bil njihov ljubljenec še v opoziciji? Seveda oni to smejo, današnja opozicija bi pa morala samo ploskati in se klanjati. Brezvezneži.

 11. titania pravi:

  Skoraj bi pozabila, @Andrej: dober prispevek!

 12. radovednez pravi:

  @Košak

  “V medijih je Janša lomastil tako, kot da je edina njihova funkcija, da mu pišejo hvalnice.”

  Kateri medij imate v mislih? Delo? Finance? Mladina? Dnevnik? Kje so ti tolikokrat omenjeni slavospevi?

  G.Košak je tipičen primer destruktivne (hlapčevske?) mentalitete, ki vlada v Sloveniji. Ves čas govori o skoraj totalitarističnem podjarmljanju medijev, a hkrati lahko v vseh zgoraj omenjenih časopisih in revijah vsak dan beremo številne kritike vlade.

  O čem sploh govorite, g.Košak?

 13. Štajerski Pero pravi:

  V Sloveniji propagandni stroj deluje bolje kot v Hitlerjevi Nemčiji pred 60 leti, čredni nagon pa tudi.

 14. radovednez pravi:

  @Košak

  “Zver si je nakopal dobrih 70.000 tisoč podpisov nepodpore,”

  Kot intelektualcu z (predvideno) vsaj minimalno sposobnostjo logičnega sklepanje bi vam bilo lahko jasno, kakšen pomen/smisel ima 70.000 tisoč podpisov nepodpore.

  Slovenija ima okrog 1.700.000 volilnih upravičencev. 70.000 podpisov pomeni dobre 4% vseh volilnih upravičencev. Toliko, da boste sploh vedeli, o čem govorite.

 15. titania pravi:

  @radovednez: pomembno je, kdo je podpisal nepodporo?

 16. radovednez pravi:

  @ titania

  Tako kot je pomembno tudi, kdo je ni podpisal.

 17. lonDON lonDON pravi:

  Nekateri itak nikoli ne boste razumeli! Kosak dobr si napisu! Za vse tiste, katerim je tole prevec predvidljivo in enostransko pisanje, pa priporocam, da greste brat Nezmaha v Mladino! Da si malce olajsate duso! ;)

 18. titania pravi:

  Zanimivo je, da ko se zbere 70000 podpisov učiteljev in stroke, je to nepomembno. Ko pa en študent teologije zbere 200 podpisov peticije in zahteva odstop profesorja s fakultete, to je pa vredno objave in celo posredovanja sds, ki si dela pravo sramoto s takimi potezami. Kdo zdaj tu koga za*ebava?

 19. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Hvala LonDON.

  Radovednež

  Tebi pa samo tole, 70.000 je bilo podpisov učiteljev, to pa je krepka večina vseh.

  Štajerski Pero

  Ne skrbi zame, kadim v kafiču v Prenzluerberg.

 20. tolstoyed pravi:

  70.000 ljudi je po tem takem zanemarljiva številka?
  kar zadeva medije se seveda ne da posploševat, je pa problem že če se stvar enkrat cenzurira..in kolikor mi je znano se je zaradi ‘nekorektnega’ prikazovanja našega vladarja zgodilo kar nekaj odstopov (celo urednikov), suspenzov in odhodov. mene pri vsem skupaj najbolj moti aroganca trenutnih oblastnikov. to me je motilo že pri ldsovcih ampak aktualna vlada je zašla v ekstrem. kako diletantsko je desnica izpadla ob tej izjavi pa veste tisti, ki ste večer prej poslušali analizo volitev, v kateri so predstavniki desnice v en glas zatrjevali, da te volitve pač niso odraz negativnega razpoloženja do vlade..hahaha

 21. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  Halo Andrej

  Sem, sem, ampak to ni več v domeni kritike, zlasti pa ne one konstruktivne. Obtožbe pri tebi padajo kar počez. Sicer pa sem mnenja, da naj umetniki predvsem ustvarjajo. Definitivno si boljši filmski ustvarjalec kot politični kritik/analitik… Sedaj, ko v Sloveniji laufa LIFF, raje napiše še kaj na to temo. Kateri film ti je posebej všeč, zakaj, kakšna je njegova sporočilnost, etc. Verjamem, da bi prenekateri filmski navdušenec raje bral zapise dobrega cineasta kot te, no, politične monologe…

 22. NINJA pravi:

  @KLINKITONE:

  Pa kdo so te sile iz ozadja k se jih skos omenja ???

  Bi jih rad spoznal da jim čestitam :D

  P.S. Zna bit da smo to vsi Slovenci ki živimo v zmoti in smo z 70 % glasov na volitvah odločno pokazali da General JJ in njegova zalega niso več zaželeni :D

 23. radovednez pravi:

  Ali si že slišal za pojem “kritičen intelektualec ali umetnik”?

  :)

  Če kritiziraš, še ne pomeni, da si “kritičen intelektualec”. Kritičen intelektualec je nekdo, ki s tehtnimi argumenti, po možnosti oprtimi tudi na kaka preverljiva dejstva, kritizira določen pojav/osebo.

  Sestavek, kakršen je zgornji, pa sem pred nekaj dnevi slišal tudi iz ust 70-letnice v štacuni. Kritika v stilu “joj, tile pa so barabe”, “tile pa res kradejo”, “tile si pa hočejo vse podjarmiti” ni ravno intelektualna kritika, pač pa bolj “ulična” kritika.
  To je kritika tistih, ki vse dogajanje zreducirajo na pola “dobro-zlo”, ponavljajo “svete izreke” ljubljenih strankarskih voditeljev, kaj se dogaja v ozadju, pa jih niti približno ne zanima.

  Če bi v par stavkih povzel zgornje razmišljanje g.Košaka, bi to izgledalo takole:
  Sloveniji je zavladal zlobni Janez Janša s svojimi oprodami. Njegov edini namen je čimprej uničiti Slovenijo. Proti njemu se borijo legendarni borci za pravico, resnico, nepolitično kadrovanje, itd. – stranka Zares s starim borcem proti gospodarskemu kriminalu Golobičem, stranka SD z znanimi borci za človekove pravice in svobodo tiska in DESUS, katerega člani bi dali življenje za upokojence, saj jih vendar omenjajo v imenu stranke. Tako je to v Sloveniji. Najbrž prikimavate, g.Košak? :)

  g.Košak, morda ste res kritični intelektualec, a v svojih prispevkih znate to prekleto dobro skriti.

 24. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Halo Dejan

  Sem v Berlinu in gledam neke druge filme. Sicer pa je na Liffu zares dober film Control. Po tvojem nihče, ki ni iz miselnega kroga Janše ne sme komentirati politike. Zaenkrat je internet še vedno svoboden. Hvala bogu.

 25. radovednez pravi:

  “Za vse tiste, katerim je tole prevec predvidljivo in enostransko pisanje, pa priporocam, da greste brat Nezmaha v Mladino!”

  Vem da je težko razumljivo….ampak nekateri ne izbiramo člankov po tem, ali nam pihajo na dušo ali ne. Razlika med nami je v tem, da radi slišimo obe strani. Tako tudi ne pride do situacije, da ponavljamo izjave politikov kot papagaji. In se hkrati razglažamo za kritične. Povrhu celo intelektualce.

 26. titania pravi:

  @radovednez: pričakujem tvoj komentar o primerjavi 70000 podpisov učiteljev in 200 podpisov za odstop Lukšiča, za kar se tako bori sds. Zakaj recimo tebe 70000 podpisov ne prepriča, da nekaj smrdi?

 27. solata pravi:

  Košak, prav čakal sem, kdaj se boš oglasil. Zgleda, da do Berlina novice potujejo počasneje

 28. radovednez pravi:

  @titania
  “pričakujem tvoj komentar o primerjavi 70000 podpisov učiteljev in 200 podpisov za odstop Lukšiča, za kar se tako bori sds. Zakaj recimo tebe 70000 podpisov ne prepriča, da nekaj smrdi?”

  Če odkrito povem, me to res izjemno preseneča. Nisem sploh vedel, da imamo 74.000 učiteljev v Sloveniji (toliko je bilo zbranih podpisov).

  Si prepričan, da gre za učitelje? Sem iskal na strani SVIZ-a, pa nikjer ne piše, da gre za učitelje.

 29. sveljub sveljub pravi:

  Tako je, dober naslov “V jok pa na drevo”

  Janez se je hotel poenačiti z Batom Živojinovičem. Bata je sam samcat premagal celo “nemško armado”, res da v filmih, fiktivno.

  Janez nas je skušal nonstop prepričevat, da je on tisti naš “Bata”, ki je v osamsovojitvenih časih obdelal vso “jugosolodatesko”. Iz leta v leta se je manjšal krog zaslužnih, čeprav je ob koncu 90ih na referendumu glasovalo ZA več kot 90% volilnih upravičencev, vseh barv!

  Janez je na koncu postal “Bata” in je še sam sebe prepričal, da je on sam obračunal z armado…

  No…potem pa njegov kandidat, ki sploh ni bil njegov, izgubi na predsedniških volitvah: Janez si vzame dan ooff, ne daje izjav, potem pa v jok in na drevo?

 30. solata pravi:

  Košak, preberi si knjigo od Mrkaića in spoznal boš resnico o Gaspariju. Že samo to, da je bil funkcionar LDS-a in minister LDS-a ga ne prikaže ravno v strokovni luči. Kako pa so z napačno tečajno politiko zbijali vrednost tolarju in povzročali inflacijo, pa kot rečeno, v knjigi MM-ja

 31. radovednez pravi:

  @titania

  Evo me je tako presentil tvoj podatek, da sem moral pobrskati po statističnem uradu. Leta 2006 je bilo v Slo 26.000 osnovno in srednje-šolskih učiteljev, na visokošolskih zavodih in višjih strokovnih šolah pa okrog 9.000. Skupaj torej 35.000.

  Mislim, da je dodaten komentar tvojih navedb odveč.

 32. lonDON lonDON pravi:

  Radovednez, predvidevam, da je tvoj intelektualni nivo ekvivalenten z Jerovskovim! Priblizno enak besednjak in enako razmisljanje! “wanabe smart :) Res nikoli ne boste spregledali! Jansa se bo lepo zabaval s svojo ursko nekje v toplih krajih, tebi in podobnim se bo pa smejal v ksiht!

 33. titania pravi:

  No, da bom še jaz natančnejša: podpisi so bili zbrani s strani stroke, 16 civilno-družbenih organizacij in državljanov. Vsekakor je to velika številka, pa glede na to, da spadam v to stroko, nisem mislila, da jih je 70000 v Sloveniji – nč bat. Ampak vidim, da smo tukaj zelo pikolovski, tako da si v prihodnje ne bom več drznila podajati nekih netransparentnih podatkov! LP

 34. radovednez pravi:

  @London

  Kaj pa je narobe? Samo odgovoril sem na par zavajajočih trditev. S konkretnimi številkami. Tega pri tebi še nisem opazil.
  Kaj in kje bo počel Janša, pa mi je popolnoma vseeno. Ali je v vladi ali v opoziciji – za svoje življenje sem odgovoren predvsem sam.

 35. radovednez pravi:

  @titania

  Pikolovski? Moraš priznati, da je med tem kar trdiš zdaj in kar si trdila prej ogromna razlika.

  Sicer pa me veseli, da smo dosegli napredek. :)

 36. tolstoyed pravi:

  ker mrkaić je zelo kredibilen ekonomist al kako? haha

 37. lonDON lonDON pravi:

  Aha, sem ravno to hotu se oment! MM je res kredibilen in le berite ga! :)

 38. Damen pravi:

  Ha, ha lonDON – maš prav glede MM. Košak bravo, se podpišem.

 39. titania pravi:

  Trdila sem, da je zelo zanimivo, da je neka peticija z 200 podpisi za desničarje tako pomembna, da se celo stranke! vtikajo v delo profesorja, 70000 podpisov je pa zate malo.
  Kako pa komentiraš tisto peticijo?

 40. tolstoyed pravi:

  radovednez, seveda je vsak odgovoren sam zase ampak če nekateri občutijo negativne posledice vlade precej bolj direktno kot ti, je seveda prav da se oglasijo in opozorijo na te težave. po tvoji logiki pa moramo biti vsi tiho dokler si ti sam sebi zadosten.

 41. solata pravi:

  Preberi kakšen članek e ekonomsko vsebino v Financah od MM in pa njegovo knjigo, ne pa da nasedaš populizmu.

 42. janezrav pravi:

  Zelo razumljivo in korektno je napisal tale Košak, čeprav ga imam včasih za malo pristranskega obrnjenega preveč v levo se mi ta sestavek vidi napisan zelo korektno in objektivno tako da mu kar čestitam na sestavku.

 43. tolstoyed pravi:

  sam sem imel o mrkaiću v začetku zelo dobro mnenje..kljub temu, da je nespretno podal tisto izjavo o metelkovi in kulturi v obče. ampak si je pozneje s številnimi ‘puhlicami’ spodkopal vso kredibilnost.

 44. pastirica pravi:

  Košak mi ni ravno pri srcu, vendar je ODLIČNO napisan
  komentar, se popolnoma strinjam.
  Tisti, ki pa se čutite prizadete, bog vam pomagaj, če si sami ne znate. Pa še tistemu pamentnjakoviču, da 70.000 podpisov pomeni
  4% volilnih upravičencev !!!! Ja in ? Podpisovali so samo učitelji in vzgojitelji. In to je zelo veliko !
  Bravo Košak, mi boš še simpatičen postal !

 45. NINJA pravi:

  O tem da naj bi slovenski novinarji blatili vlado v tujih medjih pri le-teh ni ne duha ne sluha. Pregledal sem FT, Wall Street Jurnal, CNN, BBC in nikjer ampak nikjer nisem zasledil niti ene novice o predsedniških volitvah kaj šele o kakršnem koli blatenju Slovenije pred tujo javnostjo.

  Preden predsednik vlade podaja tako posplošene ocene bi lahko vsaj preveril če držijo.

  Kateri so te tuji mediji ???

  Še enkrat KDO SO TE VELIKE SILE ???

 46. tolstoyed pravi:

  kaj pa tisti prispevek, ki ga je pahor poslal za cnn-ovo rubriko “posnami na svoj telefon”?

 47. titania pravi:

  Res je, Ninja, tudi sama sem se včeraj odpravila prelistat časopise (nemške): Spiegel: nič blatenja, omenjene volitve. Stern: nič. Süddeutsche Zeitung: niti omemba volitev! FZ: volitve.
  Tudi sama se sprašujem: kje so te sile in predvsem kateri našim očem skriti mediji objavljajo vse te grde zgodbe o Sloveniji??

 48. ervinator pravi:

  Tretji odstavek od zadaj, he he, kakšna huda naivnost, ha ha,
  kako ta človek nima pojma o politiki, neverjetno, res.
  ROTFL

 49. Rado Rado pravi:

  Ta spot si poglejte!
  http://www.pengovsky.com/
  Kaj predlaga župan Jankovič poslancu Tankotu?!
  Nedvomno izjava meseca!!!!

 50. Sonja pravi:

  Bravo! Se povsem strinjam z zapisanim.

 51. Irenca pravi:

  Ej g. Košak, bravo! Podpišem se pod ta post (pa ne po Mojcino :) ) ovčice je pač treba futrat z zadevami, ki so lahkotne, banalne in razumljive – daj jim dve imeni in tri številke in so že celi pametni. Razmišljanje s svojo glavo pa je…kje? Zaprto in zaklenjeno nekje globoko v omari ali pa sploh nikoli “nabavljeno”. Lubi bog, vedno bolj gre svet v tri prekrasne!

 52. mica mica pravi:

  ugotavljam, da imam nesporno konkurenco: tudi Košak piše pravljice !
  kršenmatiček!

 53. titania pravi:

  Me zanima, kaj bi naša vlada naredila, če bi imeli pri nas take stavke kot v Nemčji (pa bi jih morali imeti!). To bi bil sam jok in stok, zarote, centri iz ozadja, nevidne sile in še in še.

 54. Maatjazh pravi:

  Opozicija v tem trenutku ni sposobna prevzeti vlade.

 55. nuky pravi:

  Malo več se s filmom ukvarjaj in malo manj s politiko. Ali pa si spremeni svoj opis.

  Lp

 56. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Dragi Matjaž

  Nisem prepričan, da niso sposobni. Bomo videli kaj bo danes zvečer storil Janša. Kadrov imajo vendar zadosti, mar ne?

 57. Maatjazh pravi:

  Opozicija hoče sicer vzbuditi vtis, da noče prevzeti vlade, v bistvu pa ve, da tega ne more.
  Sedla že zdavnaj ni več tam, kjer je bilo pred leti.

 58. tolstoyed pravi:

  janša in njegovi se na predsedovanje pripravljajo že praktično ves mandat, zdaj naj pa opozicija dober mesec prej prevzame zadevo? kateri kolikor toliko normalen človek pa bi bil pripravljen lahkega srca prevzeti tako nalogo iz danes na jutri?

 59. Maatjazh pravi:

  Tolstoyed, tisti, ki ves čas spremlja delo vlade, vidi vse njene napake in jih sam seveda ne bi delal v tolikšnem izobilju. Torej bi zadevo vodil bistveno bolje od janševikov. Ali pa so ga sama usta?

 60. nakladac pravi:

  ….. je bila nepotrditev Mitje Gasparija za guvernerja Banke Slovenije, čeprav je užival ugled tako domače kot mednarodne javnosti …..

  za potrditev ”ugleda” le dva podatka, ki ju ima kot finančni minister na vesti:

  (1). državna garancija za postonjskega podjetnika Slejka, cca. 1 mio DEM. posojila Slejko ni vrnil, garant (država) pa je odcolala tisti milijonček

  (2). podalšanje proračunskega leta na 13 mesecev za dohodke, državna poraba pa se je prikazovala in računala le za 12 mesecev.

  klinc pa strokovnjak s takšnim ugledom :(

 61. Sveljub Ščenedrag Sveljub Ščenedrag pravi:

  Zakaj bi sploh rad odstopil?
  A ne pravi, da se njemu gre za dobrobit Slovenije in Slovencev?
  Nisem slišal, da bi izgubil podporo v parlamentu?
  Kolkor vem ima še vedno večino?
  Zakaj potem ne uveljavlja tega kar si je zastavil?

  A je mogoče podvomil v samega sebe?

  Ne verjamem!

  V vsakem primeru je s to izjavo izpadel veliki Luzer.

 62. davidpelko pravi:

  ANDREJ KOŠAK. Strinjam se s tabo, da je za marsikaj kriv Janša sam. Obljubljal je eno in delal drugo. Koliko je to počel zavestno in koliko so mu to vsilili tvoje rdeči prijateljčki, je pa drugo vprašanje.

  Tako kot je radikalno zmagal, bi moral namesto nastavljanja svojih ljudi POZAPRETI Rdeče tajkune.

  Zdaj mu pa vsi po glavi hodijo, vključno s tabo, kulturnikom, ki kolikor je meni znano (če ni tako, se ti globoko opravičujem) ne delaš ravno profitabilnih filmov, ampak se obešaš na naš davkoplačevalski denar. SE MOTIM?

 63. pavel pravi:

  Koliko negativizma in kriticizma.
  Predvsem je problem celotne opozicije, da vidi vse IDEALNO črno pri vladi, pri sebi pa vse IDEALNO lepo. Tole idealiziranje je čisti produkt socialistične religije.
  Če hočemo napredovati in preživeti je potrebno vpeljati pozitivno selekcijo, ki jo da predvsem trg na vseh mestih in ukinitev vseh subvencij.
  Začeti moramo gledati rezultate.
  Ta vlada ni izpeljala reform, je pa nekaj pozitivnih rezultatov pridelala.
  Za inflacijo pa je kot povsod krivo nekonkurenčno ( monopolno) gospodarstvo. Še 6 nazaj smo imeli 6% inflacijo. V vseh Drnovškovih vladah je bila inflacija med 8 in 10%, dokler ni zadnje leto odprl bančni trg za tujo konkurenco in sledil predlogom mladoekonomistov in EU o fiksaciji SIT na €.
  V Sloveniji so največji problem priviligirani sesalci državnega denarja in monopoli zaradi solhoznih podjetjih.

 64. had pravi:

  @ikari:

  “Z enim samim udracem je Janša dokazal Kresalki, Jelinčiču, Pahorju IN Drnovškovemu bivšemu svithartu- Golobčku da so kolektivno nesposobni organizirat vlado, če bi ta, BOG-NE-DAJ, padla. Edino kar so vedl povedat vodje “opozicije” je blo točno tole: Bog-ne-daj-da bi-crkn’la-vlada.”

  hmm.. in s katerim udarcem je to dokazal? hahaha..

  @dejan:
  “da je tvoj janez-go-home-blok ena sama permanentna virtualna kritika Janeza Janše…”

  in kje je problem?? hmm

  @radovednez:
  “G.Košak je tipičen primer destruktivne (hlapčevske?) mentalitete, ki vlada v Sloveniji. ”

  a ti zivis v kaksnem navkriznem svetu mogoce?

 65. mweiss pravi:

   Sedaj vem koga bom volil naslednje leto.
  Jaz sem zato, da J.J. odstopi. Ampak s bojim, da se bo pokazala vsa beda in revščina sedanje opozicije. Golobič z svojim LDS 2.0 enastavno ni pripravljen in težko ga kdorkoli jemlje ZARES. Barbie ko Barbie, dobro izgleda na parketu v praksi pa ga očitno grabi panika. Njegovim veteranom so se pridružili »izdajice« LDS in vprašanje je, kako bi se vsa ta svojad med seboj potolkla za ministrska mesta. Brat podpoštenjak in Karel veliki pa se itak, kakor vedno, že sedaj nastavljata morebitnim bodočim zmagovalcem.
  Ogromno materiala za dober film. No pa še domnevni filmarji boste zopet dobili denar iz državnih jasli.

 66. Novinc pravi:

  Vav, pa sem le dočakal, nov Kosakov post namreč! Že vse od Jnaševe izjave, da bi vlada lahko odstopila, vsake toliko časa čekiram, kaj bo mel slovenski zdomec za povedat iz Berlina. Presenečenj seveda ni. JJ in aktualna vlada sta pahnila Slovenijo v vsesplošno krizo; no, na koncu je celo strkovnjak Golobič ugotovil, da ni razlogov in kriznih razmer, ki bi lahko botrovali odstopu vlade. Višje cene je itak postavil JJ, nihče se ne oglaša na novice, kako se hrana draži v Nemčiji, Blegiji, na Slovaškem? Nee, o tem se pri nas ne poroča. Ta z mediji je pa že tako obrabljena, da je živ dokaz, da opoziciji zmanjkuje streliva. Kot da je bila edino njihova stran poročanja ‘nepristranska, nezavajajoča in seveda nikoli cenzurirana’. Pa dajte no, vsaj tolko objektivnosti bi lahko imeli, da bi argumentirano našteli napake in zraven priznali vsaj kakšno pozitivno stvar. Seveda se podpisujejo, saj se štrikci režejo pa pipce zapirajo. Medijem se še kako vidi, po nareku katere strani pišejo. Vav, zdej sem se pa že v bran JJ postavil. Pa ne, še kakšne neumnosti dela, ko popušča vsem po vrsti. Največja napaka je, da ni izpeljal nujno potrebnih, predvsem gospodarskih,reform in totalno počistil s prejšnjimi menedžerji po podjetjih, in jih dejansko zamenjal s vsaj toliko toliko strokovnjaki. Zato bravo JJ, vlada naj odstopi in naj da mesto sposobnim. Jaz komaj čakam med in mleko, sicer se bojim, da bo že malo skisano, pa saj eni ga majo še rajši. Naj se dokažejo, glede naše barbike pa vprašajte kakšnega sodelavca, ki z njo dela, pa ni strankarski navdšenec, kako je. JAz bi mu dal možnost! Itak pa upam, da bodo naslednje volitve prinesle koalicijo med SD in SDS, kar bo vsaj delno preprečilo vpliv Cerkve in zmanjšalo vpliv Kučana in njegovih. Potem bo Slovenija mogoče lažje zadihala :)

 67. Pohar pravi:

  Te moram pograjat Košak. Tvoje pisanje je prav takšno, kakršno naj bi bilo vladanje JJ-ja.
  Stvari je le treba naštudirat, ne pa samo izbrat eno stran in udrihati po ta drugi.
  Tole je na ravni ene gostilniške debate po petih šestih pirih.
  Mogoče je pa tip ugotovil, da ne more nič nardit in se je preprosto odločil za predčasne volitve, da se karte premešajo in dobimo močnejšo vlado.
  Tista o uspešnem politiku Drnovšku je pa šala tedna.

 68. palatschinka pravi:

  Jaz nekaterih res ne razumem. Vlada je menda (celo sam gospod Košak je zgoraj lepo poimensko navedel obupno slabe ministre in njihove napake) v celoti totalno nesposobna, cel mandat je fiasko, vpliva na medije, tako da kritike vlade menda sploh ni možno nikjer slišati, in na splošno je stanje v Sloveniji naravnost katastrofalno. Zakaj torej zdaj nekateri, ki ste tega mnenja, nočete, da bi ta vlada odstopila in bi prevzeli našo državo sposobni, pošteni in dobri ljudje, ki bi Slovenijo rešili iz tega brezna in jo popeljali v orgastično prihodnost? Zakaj bi si hoteli v Evropi narediti sramoto s tako vlado, če imamo lahko boljšo?
  Odločite se.
  Kar se pa tiče tujih medijev in naših novinarjev: na Spiegel Online so poročali o peticiji in domnevnem kratenju novinarske svobode v Sloveniji, članek je pa izšel že pred nekaj meseci, če se prav spominjam . Sicer je pa verjetno prav tako dovolj, če tako prijazno pisemce nasloviš na nekaj inštitucij in vlad po Evropi …

 69. Marta L. pravi:

  Ma pomoje je JJ-ju Urška dahnila, naj gresta živet nekam, kjer ni njegovih zarot in podtikanj, ona bi malo romantike … or else … no pa je JJ reku, fak, še to bom zafural, maybe it’s really time to go home.

 70. tolstoyed pravi:

  jj s temi neumnostmi računa prav na ignorante kot je zgornja palačinka.

 71. simm simm pravi:

  Mene pa samo zanima, je med hišnimi blogerji kdo, ki ne tolče po JJ ?
  Ker če si je vlada podredila medije, mi prosim povejte, kako se to pozna, KONKRETNO? Res bi rad videl, kje ne pljuvajo vladi?
  Namreč, danes sem izvedel, da na listi 100 najbogatejših Slovencev ni nikogar, ki bi bil član SDS!
  Kako je to mogoče … , to me res zanima …
  Odgovora od nekoga, ki tako enostransko prikazuje in pljuva pa ne pričakujem … !

 72. Deteljica pravi:

  had mora pa na vse pretege svojega golobčeka branit, v bistvu mora za njim kidat drek. Pudelj

 73. moet pravi:

  Dober komentar, kar potrjuje tudi cvileča spremljava pohojenih repov…

 74. Antigona pravi:

  Heh, polno užaljencev, ki dokazujejo, da niso osli zato, ker nimajo dolgih ušes… Andrej, odličen zaključek.

 75. Zares » Arhiv » Zares b(l)ogato pravi:

  [...] Košak V jok pa na drevo Blogroval: [...]

 76. chef chef pravi:

  Ma karkoli Janša naredi, je vse narobe.

  Pred enim tednom pozivamo, naj vendar že razpusti vlado, ko to obljubi, se spet udriha po njem, jebela.

  Težko je biti Janez Janša. (Za nastalo stanje si je seveda sam kriv.)

 77. dyna pravi:

  Ljudje v naši ljubi državici ne bodo nikoli zadovoljni. Vrsto let ne zna nihče drugega kot jambrat, pa udrihat po drugemu, nikoli ni nihče sam kriv, samo drugi. Ko je bila prejšnja vlada so godrnjali čez njo, zdaj je ta, isto godrnjajo, ko bo naslednja, bo pa spet isto. Janša naj ne odstopa!!

 78. Vanja pravi:

  Demokracija zahteva neko splošno zrelost, tega pa očito mi Slovenci (Balkanci) ne zmoremo. Evoluciji je pač potrebno dati čas, morda tudi mi iz orangutanov nekoč postanemo ljudje.
  Še nikoli nisem slišala toliko kritik na račun novinarjev, ki naj bi sodelovali pri zarotah-bili plačanci prejšnjega sistema. V nobeni demokratični državi nisem slišala, da bi politiki udrihali čez novinarje in krivili novinarje za lastno nesposobnost.
  Dragi moji, naslednje leto prihaja velik šok, lahko ugibam,da bo šlo gospodarstvo v maloro, s tem pa tudi šolstvo in zdravstvo. Podgane so ladjo že začele zapuščati. Ugibam, da se tudi z ekološko cono ne bo razvijalo tako kot zaželjeno, pa še kakšen okostnjak iz omare zna pasti-kakšno trgovanje z orožjem in podobno. To bo še zanimivo. Prava politična kriminalka.

 79. Dajana Dajana pravi:

  Hej, Andrej – slučajno sem bila pri Požarju in kaj zagledam desno zgoraj? Odlomek iz tega posta:
  http://www.pozareport.si/?Id=slovenija

 80. Pašteta pravi:

  Dobr sta Erjavec in Jelinčič včeri v Trenjih sesula Pahorja, Kresalovo in Golobiča. Men ti trije izpadejo k eni kekci: napovedujejo nezaupnico vladi, sami pa je ne upajo prevzeti. Pahor je sam priznal, da bi bilo to prezahtevno.

 81. titania pravi:

  Če bi Pahor, Kresalova ali Golobič zdaj prevzeli vlado, bi padli v Janševo past. On je res obramboslovec in se je domislil te strategije, oni trije pa niso tako neumni, da bi brezglavo skočili na prestol. Me prav zanima, kdo bo pridobil več od tega manevra. Čeprav je pa žalostno, da se moramo v naši državi ukvarjati z vojaškimi igricami.

 82. Novinc pravi:

  Ha ha, JJ celo ob umiko s političnega parketa nastavlja past. Samo daje možnost tistim, ki ga ndevno spodkopavajo. Pravilno, naj se izkažejo. Se bomo volilci drugo leto lažje odločili.

 83. pitboss pravi:

  kritičen intelektualec? LOL intelektualni wannabe

 84. titania pravi:

  Saj res; Janša samo daje možnost drugim. Skoraj sem pozabila, da je on v bistvu tak poštenjak!! Se opravičujem, jaz sem pa res prasica. Poštenost in politika: Andrej, to je lahko naslov naslednjega članka :)

 85. Novinc pravi:

  O poštenosti JJja ali kogarkoli drugega pa nisem govoril:) Enim gre pač v nos, če se bo umaknil, ker potem ne bodo mogli zgolj nakladat, ampak dejansko kaj naredit. Kaj je v tem slabega?

 86. Novinc pravi:

  Glasovanje o zaupnici vladi je v drugih državah povsem normalno sprejet institut v rokah predsednika vlade, Prodi ga je pred časom uporabil. Ne vem zakaj toliko razburjanja, če se ga še pri nas. Tudi med predsedovanjem Svetu EU ga je Italija že uporabila ali celo zamenjala vlado; saj v bistvu brez zaupnice parlamenta JJjeva vlada nima ravno kredibilnosti, niti doma niti v EU?

 87. princ pravi:

  “Včeraj sem dobil od njega pismo z zelo vljudno vsebino. Noben koalicijski predsednik mi ne napiše tako vljudno, še zdaj imam lepljive prste od tega.”

  Izjava Janše o pismu Pahorja.

  Mračnjak in cinik brez primere. Nikoli me ne razočara glede tega.

 88. Človek Človek pravi:

  Se ne spodobi spammat, ampak se vseeno spodobi lepo povabiti, zato Andej, če boš v Sloveniji 15.12, te vabimo na:
  Bložič

  Seveda pa velja tudi za vse ostale, blogerje in neblogerje… he more the marrier :D

 89. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Hvala za povabilo Človek. Verjetno bom praznoval kar v Berlinu, saj bo to zame prvi božič na tujem s popolnoma novimi prijatelji.Če pa pride kaj vmes se javim in lahko praznujemo kot blogarska skupnost.

  pozdrav

 90. Človek Človek pravi:

  Andrej velja. Lp D.

 91. 1tastar pravi:

  Najbolje, da se umakne v Berlin. Tam bo imel tak ljubi mir, da bo moral preko prenosnika še vedno kaj nakladat na SIOL.

 92. andrejkosak andrejkosak pravi:

  Sem že v Berlinu in imam mir…ha,ha

 93. Peter Božič pravi:

  Tako pametne izjave kot je IKARIJEVA ne pomnim,namreč da je Janša s to potezo dokazal celi opoziciji da ni sposbna voditi vlade.Res je navden tepec,ki enostavno ne razume,da ni nihče nor da bo predsedoval EU če je cela zgodba tako zavožena kot je naprimer z Ljubljano Prvi dan,ko je Janković postal župan je skopal Janša proti županu okope,ko mu j vzel 6o miljonokv evrov iz proračuna,odpovedal vsakršno sodelovanje glavnega mesta z predsedovanjem EU ,onemogočil Ljubljano kot kulturno prestolnico Evrope in kup manjših packarij,Janković mu je dokazal,da se da nakljub temu,da mu vlada nagaja na vsakem koraku,mesto zelo dobro upravljati in več zmag si je nabral Janković,bolj je Janša kopal strelske jarke proti Ljubljani.Namesto,da bi se skupaj z Ljubljano in Jankovićem pripravljal na predsedovanje,je glavnemu mestu obrnil hrbet in se je raje odločil metforično rečeno za Destrnik in Pukšiča,kmečki fantje se pa no to spoznajo enako kot če bi jim namesto kravjega hleva dal v roke jedrski reaktor.In nihče ni tako neumen,da bo to zavoženo zgodbo popravljal in za zavoženo zgdbo prevzel odgovrnoist eno letoi pred volitvami.Dragi Ikair,ti “nemaš svih koza na broju”tako pravjo taki pameti naši južni sosedi.
  Toda tisto kar je v tej Janševi zgodbi poglavitno ni to,poglavitno je,da je nekoč Janez Janša na nekem zboru leta 1988 v Cankarjevem domu kjer je bil tudi takratni šef partijske frakcije Popit,ki je bila opozicija Kučanu,v razpravi napadal CK in mu je Popit odgovorajal kako so ti napadi na CK nezaslišani in kažejo na to,da hoče pravzaprav Janša oblast.Vedeti je treba da je bila to zmeraj najbolj učinkovita zapora pred vsako kritiko Partije,saj ni bilo večjega greha kot to da hoče kdo razen Partije imeti oblast,saj so vsako kritiko desetletja imeli za napad in za to da kritik hoče imeti oblast in so ga zaprli.In partsijski šefi so že s tem,ko se te za to obtožili, uničili kot sobesednika.,saj smo se ob vsaki kritiki,ki smo jo vseeno izrekali,zaklinjali kot Indijan,da nam gre za to ali za to,za božjo voljo pa nikakor za oblast,saj je bila vsaka kritika rušenje oblasti..To je bila tudi desetletja in desetletja doktrina Partije.Janša je takrat rekele Popitu..
  “Seveda jo hočemo,zakaj bi jo pa imeli samo vi.”Cela dvorana se je lomila v burnem aplavzu in partijski ljudje so dožiivaljali dobeseden šok,padla je avtoritarna poltična paradigma.
  Janša je to pozabil drugače je ne bi s to potezo obujal od mrtvih,Namreč da ti precej blažjo kritiko oblasti kot je bila njegova ko je bil v opozciji imenuješ in imaš za rušenje oblasti,je enako kot tisto kar je gojil Popit in Partija ki je vse do konca Popitove ere zaradi tega ker je imela kritiko za rušenje oblasti zapirala,ljudi(Blažič.Miklavčič na začetku 8o.let).kar pa pomeni,da zahtevaš ukinitev ustavno opredeljene vloge opozicije v parlamentarni demokraciji in Kresalova je povedala,da so ji neki gostje iz evropskih komisj rekli da je nezaslišano,da bi vsak,ko predsedjue EU v tstem času ukinil demokracijo.in priznam da sem se bal za Pahorja,Jelinčič pa je bil s to zahtevo,ki jo tale nesreča od IKARIJA,tukaj ponavlja ,narvnost aboten in neumen kolikor se le da.
  Peter Božič

 94. Lidl-fan pravi:

  kaj se greste tuki gor?? kaksen naslov je to (v jok pa na drevo)?? a pisec tega posta sploh ve, kaj je to ustava in ustavna ureditev drzave??? glasovanje o zaupnici vladi je ustavno-pravni institut, predviden z Ustavo RS in vsak predsednik vlade ima pravico, da ga tudi uporabi. iskreno upam, da pisec tega pamfleta ne napeljuje k omejevanju ustavnih pravic.

  ocitno so tako neumni ocitki, kot jih je zdaj delezen Jansa, mozni le v Sloveniji…tud v Italiji je Prodi sprozil vprasanje zaupnice svoje vlade in to med vodenjem EU!!! pa mu nihce niti pod razno ni ocital destabilizacije drzave.

  kar mene bolj skrbi je to, da imamo v Sloveniji tako nesposobno opozicijo, da si ne upa prevzeti krmila drzave …kaksni luzerji!!, s svetlo izjemo Jelincica

 95. mweiss pravi:

  Spoštovani Peter Božič, to mahanje s predsedovanjem E(Y)U in grožnje, češ kaj groznega bo ali pa ne bo, če JJ prepusti oblast drugim, je popolnima brez temeljev. Večina mojih sogovornikov, s katerimi sem zadnje dni debatiral na to temo, sploh ni vedelo katera članica je trenutno predsedujoča in to, kam bodo evrokrati hodili nabirat dnevnice in potne stroške nikogar (razen njih samih) ne zanima. Evropa je centralizirana birokratska diktatura in popolnoma vseeno je o čem sedaj debatirajo na Portugalskem in kakšne debatne večere bodo naslednjega pol leta vodili pri nas. To preseljevanje birokratskega aparata je brez veze kakor je selitev le tega na relaciji Bruselj Strassburg. Moj prijatelj bi to komentiral: »Samo, da se dela, pa čeprav škoda!«.
  Popolnoma prepričan sem, da bodo tudi brez JJ stvari tekle dalje. Problem ima levica sama, ker v tem trenutku ni sposobna prevzeti oblast, ali če smo bolj natančni, v tem trenutku bi premalo iztržili. Inflacija, podražitve, stavke bi se jim tako ali drugače zgodile, kar pa bi krepko načelo njihovo sedanjo glorificirano podobo.
  Sem zato, da levica naslednje leto prevzame oblast in prav je tako. Žal pa s sedanjim sprenevedanjem ne kažejo obraza, ki mu bi lahko zaupal.
  Vse to obtoževanje s strani levice je podobno vicu, ki ga je pred nekaj leti povedal prijatelj. Če se ti zgodi da »ne moreš«, zgroženo v oči pogledaš dotično in jo vprašaš: »A se teb’ to večkrat dogaja?«

 96. 1tastar pravi:

  Levica je pa medtem že dokazala, da si nič ne upa. Kot pijanec plota se je oprijela Golobičeve teze, da gre za krizo koalicije.

 97. titania pravi:

  @1tastar: no, včeraj je tudi sam bog JJ potdil, da ne gre za opozicijo, ampak za blatenje države v tujini. Hm, to je zdaj že tretja zgodba v treh dneh, ki si jo je domislil.

  Če mene vprašaš, je on edini, ki blati to državo v tujini, ker do zdaj se ni pisalo slabo o Sloveniji, zdaj pa se mogoče bo, ko se bo zvedelo, da se Janši ne da vodit predsedovanja in se spreneveda z odstopom, zaupnico in … saj še sam ne ve, kaj bi rad. Glede Romov, ki jih je omenjal, si je pa čisto sam kriv. Zdaj se mu pa ne da odgovarjat tujim novinarjem na ta vprašanja. Beda od bede kakšen kvazipredsednik vlade je to.

 98. Kavelj 22 » Kdo se cmeri, vlada ali opozicija? pravi:

  [...] je bil odziv opozicije in kot na povelje tudi odziv njenih simpatizerjev. Denimo našega hišnega Andreja, ki nam že ob prvem obisku na njegovem blogu pove, da naj gre Janez domov. Ko pa se Janez [...]

 99. 1tastar pravi:

  98! Samo midva nisva na demostracijah proti ne vladi!

 100. Igor Đukanović pravi:

  Novinc, cene nafte in hrane so res povsod višje, a Slovaška ima vseeno inflacijo le 2,drobiž %. (Toliko kot mi, ko smo se približevali evro-območju.) Torej se da, če se boriš seveda.

  @radovednež, titania

  SVIZ je sindikat vzgoje, izobraževanja in znanosti. Tako smo tudi zaposleni na univerzah podpisovali peticijo. Nekaj tisoč podpisov (cca 15.000, če se ne motim) so dodali dijaki in še nekaj več študentje. Študentje, ki še svojih poslancev nimajo časa iti voliti, so si našli čas, da podpišejo našo peticijo. Vseeno pa mislim, da je večino podpisov prispevala stroka. Prepričan sem, da nas bo podpira tudi javnost. So že bile narejene kakšne meritve javnega mnenja?

  In še na koncu pohvala avtorju za s preprostimi besedami in mislimi zelo razumljivo napisan blog, ki pa “zadene v črno”.

 101. David Vardy pravi:

  ma ja, Gregi, Katka in “lepi” Borut se tako radi pojavljajo v javnosti, da zlahka pozabijo na znano pravilo: “V javnosti se pokažem le takrat, ko imam od tega koristi.” Prav mučno je bilo gledati njihovo samovšečno iskanje odgovora, mentalnega okvira, po nekaj dneh pa so le spekli, da je “zaupnica problem koalicije,” kar verjetno tudi – hmmm, zares – je. (Sorry, no pun intended.) Resnična napaka vseh treh je, da so v preteklih dneh jasno zavrnili pripravljenost prevzeti vodenje države. Spomnil bi jih, da so vsi trije “public servants” in da če niso pripravljeni služiti javnosti, naj pač izberejo kakšno drugo zaposlitev. Ampak – zares – kako bodo potem krmili svojo narcisoidnost?

 102. Igor Đukanović pravi:

  Kako pa naj prevzamemo vodenje, če pa nimamo večine v parlamentu? (Predvidevam, da si tudi ti za demokratično varianto in ne za diktaturo posvečenih, ki razumejo zgodovinsko nalogo. ;-) )

  Kako lahko sploh resno debatirate o možnosti, da bi opozicijsko manjšinsko vlado podpirala SDS? Kaj bi se zgodilo? Ob prvem večjem zalogaju – prvem vloženem zakonu (npr. zaradi lažje predstave si zamisli (navadni – ne ustavni) zakon o izbrisanih, ki bi sledil dikciji Ustavnega sodišča), bi SDS zakon nazaj vrnila v sebi všečno obliko s tristo amandmaji, ki bi jih sedanja pozicija, ki bo še celo leto imela v parlamentu večino, brez težav izglasovala. Tako pa po svetu ne izgledajo manjšinske vlade. Manjšinske vlade imajo na obeh straneh tehtnice po kakšno stranko in opozicija manjšinski vladi ni sposobna sama sestaviti alternativno vlado.

  Skratka. V Sloveniji ni problem, da Janša ne bi imel podpore v državnem zboru. Izgubil je podporo med ljudmi.

 103. David Vardy pravi:

  Če bi bila vlada v resnici manjšinska, je vprašljivo, saj bi ob drugačnem odgovoru “velikih treh” tako DESUS kot narodnostna poslanca, pa še kdo lahko prestopil v “novo” koalicijo. Ampak bistvo ni v tem, saj gre končno za čisto ugibanje. Poglejmo raje dejstva: Gregi, Katka in “lepi” Borut so nasedli novinarjem ter ne enkrat odgovorili na popolnoma špekulativno vprašanje, pri tem pa povedali več kot je bilo potrebno in razkrili svoje politično bistvo. Slednje pač ne daje zaupanja, da so sposobni vladati. JD ne bi nikoli napravil takšne napake.

 104. Vanja pravi:

  Pašteta katera Trenja si pa ti gledala? Da je klovn Erjavec koga sesul? Ta je pa dobra.

 105. 1tastar pravi:

  Ni jih sesul Erjavec, ampak so pred JJ vsi zbežali na isto vejo. Kot opice pred leopardom!

 106. had pravi:

  “Ni jih sesul Erjavec, ampak so pred JJ vsi zbežali na isto vejo. Kot opice pred leopardom!”

  resnicno se mi zastavlja vprasanje, katere oddaje ti gledas, da vidis taksna dejstva, ki jih potem nebulozicno trosis okrog..

 107. brane pravi:

  Čestitam Košaku za kritičnost, ki je na mestu. Ravno to, kar je napisano, se govori med ljudmi. Treba se je samo spustiti na zemljo in prisluhniti. Vsak pokončen človek bo svoje delo dokončal. In J.J. naj delo, ki se ga je lotil in po katerem je hlepel 15 let dokonča, volilci pa ga bodo/nebodo z glasovi nagradili. Naj že odraste in se naj ne igra državnika samo takrat, ko je priljubljenost, pač pa tudi takrat, ko je nepriljubljen. Še pol leta ima možnost, da dokaže, da je iz pravega testa. Začne naj delati in ne obtoževati vse povprek o krivicah, podtikanjih, ki se mu dogajajo…..

 108. simm simm pravi:

  @brane, res, je ti samo poslušaj “kaj se govori” med ljudmi! Pa ti bo vse jasno! :)

 109. Mojca Sustar pravi:

  Spostovani Andrej Kosak,

  ja, odlicen clanek. Lahko samo recem, judje zbudite se! Ali pa zbudimo se!

  Ves tale blog me je spomnil na tale vic:
  v Peklu. Neznosna vrocina, povsod para, kricanje, vzkliki groze.
  Do koder sega pogled, sami kotli, polni kuhajocih se ljudi. Ob vsakem kotlu dva hudica, ki imata samo eno nalogo – tunkati ljudi v vrelo vodo. Vsi ti hudici imajo neverjetno veliko dela. Samo pri enem kotlu stojita dva hudica in se dolgocasita; ker – jasno – Slovenci sami drug drugega tunkajo.

  Danes enako kot pred tridesetimi leti. To je smo moj skromen vtis, o tem nimam na zalost nobenih statisticnih podatkov, ki bi dokazovali ali imam prav in zakaj ne…
  Ne vem, ce se bo Slovencu posvetilo in bo sebe kot individuum spet enkrat lahko razumel kot del slovenske celote (z lepo duhovno vsebino- vsaj preteklo). :-) Kot del slovenske skupnosti, da ne recem slovenskega plemena. Saj, koliko pa nas je Slovencev vseh skupaj? Malo. V mali dezeli. Ampak prekrasni! Ohranili smo tudi se kolikor toliko svoj jezik. IN – tisocletna zelja se nam je izpolnila – postali smo sam svoj gospodar na svojih tleh.
  Narveč sveta otrokam sliši Slave, tje bomo najdli pot, kjer nje sinovi si prosti vóljo vero in postave.
  In eden od nasih precej na novo ustolicenih knezov je zdaj gospod Janez Jansa. Drugo leto bo pa neko drug demokraticno izvoljen itd. Bravo mi!
  Vse je v najlepsem redu, a mogoce ne? Ne bodimo, no, tako pikolovski.
  Dobrodosli v novem, lepem svetu!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !